SimpatičnoZabavna Lola

Pronašli smo prve fotografije koje su slavni objavili na Instagramu

Poznate ličnosti u ovoj godini vladale su društvenim mrežama, a iz mjeseca u mjesec bilo je neizvjesno ko je imao bolje fotografije, poznatije društvo i bolje evente.

Sara Velaga

Naravno, bilo je tu raznih situacija, od onih reprezentativnih do onih koje se ne bismo voljeli podsjećati. Međutim, kako je to izgledalo u startu? Pronašli smo prve fotografije na njihovim Instagramima i odabrali one koji su nama privukli najviše pažnje. Kakvi su vam u poređenju sa danas?

Lupita Nijongo

Ko ne bi volio da mu prva fotografija bude sa Oprom? Glumica je podijelila ovu fotografiju 8. decembra 2013. godine napisavši: “Ovo je uspomena za sva vremena. Dan koji ću pamtiti, jer sam upoznala svoju heroinu”. A nama je baš Lupita bila posebna ove godine zbog podizanje svijesti žena o tome da prihvate i zavole sebe baš takve kakve jesu.

Lejdi Gaga

Njen prvi selfi objavljen na društvenoj mreži Instagram bio je onaj bez šminke. Objavila ga je u junu 2012. godine, a nas nastavila ohrabrivati i osnažavati tokom čitave ove godine, naročito onda kada je priznala kako je bila žrtva nasilja u djetinjstvu.

Kejt Hadson

Prije nešto više od dvije godine u junu Kejt je objavila svoju prvu Instagram fotografiju “Iza scene snimanja InStyle naslovnice”. Rekli bismo da je to jedna od najboljih fotografija poznatih, jer je spontana, zabavna i drugačija.

Krisi Tajgen

Da, dobro ste pročitali, ovo je prva fotografija koju je objavila ona, a na kojoj se nalazi njen voljeni Džon Ledžend. Nastala je prije četiri godine, a kasnije su postali i simbol ljubavi i romanse kakva se ne pamti. Romantičar Džon posvetio joj je i pjesmu “All of me”.

Kajli Džener

Prije nego je preplavila društvene mreže sa dobro namještenim selfijima i svojim Kardašijan klanom, ova djevojka je objavila prvu fotografiju 2011. godine. Spontana, nefiltrirana i rekli bismo sasvim normalna u poređenju sa svim što se danas objavljuje.

Ema Votson

Emin dolazak na Instagram prije dvije godine bio je u velikom stilu feministkinje. Ona je odlučna u tome da žene izjednači sa muškarcima, bori se da predstavi žensku ljepotu na drugačiji način, a nedavno je bila i dobra vila sa knjigama u podzemnim stanicama.

Bijonse

Ove godine se politički angažovala albumom u kojem se bori za prava crnkinja u svijetu, dok je četiri godine ranije prvom fotografijom iznijela svoje političko opredjeljenje i podržala Obamu. Nama je bila jedna od omiljenih ličnosti godine pa smo pisali o njoj i njenom životu.

Tejlor Svift

Nježna djevojka, koja je svoj preokret napravila prije nekoliko godina i postala prepoznatljiva po muzičkim uspjesima, pamtljivim pjesmama i brojnim prekidima. Prije pet godina objavila je prvu fotografiju na Instagramu, a ukoliko ste mislili da je ovo ona, otkrićemo vam tajnu. Na fotografiji je njena baka, na koju Tejlor neodovoljivo podsjeća.

Kristen Bel

Njena prva fotografija bila je sa mužem, a u opisu je stajalo: “Ne znam kako koristiti Instagram, ali volim ovu fotografiju”.

Adel

I za kraj, ona. Žena o kojoj smo govorili hiljadu riječi. Koja svakom svojom pjesmom pogađa pravo u srž i koja je inspiracija ženama širom svijeta. Suprotstavlja se društvenim normama, a muškarcima koji od nje očekuju da brije noge poručuje: “Obrijte svoje“. Kako da je ne volimo?

Zanima nas kako ste se vi tranformisali od prve fotografije do danas? Ukoliko želite ostavite u komentaru prvu fotografiju koju ste objavili na Instagramu i posljednju, čisto da pogledate koliko ste (ako ste) se promijenile.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije