MjestaRadoznala Lola

Putuje vam se? Imamo ideje za novo putovanje svaki mjesec!

S novom godinom svrbe nas prsti za novim pečatima u putovnici i novim destinacijama koje još nismo stigli posjetiti. Ako ste strastveni ljubitelj putovanja, vjerojatno već imate svoju listu s koje križate odrađene gradove, ali i usprkos velikom popisu nekad…

Redakcija

S novom godinom svrbe nas prsti za novim pečatima u putovnici i novim destinacijama koje još nismo stigli posjetiti. Ako ste strastveni ljubitelj putovanja, vjerojatno već imate svoju listu s koje križate odrađene gradove, ali i usprkos velikom popisu nekad se teško usmjeriti. Brojni europski gradovi nadohvat su ruke cijele godine i svaki je na svoj način prekrasan u svim godišnjim dobima, dok daleke destinacije zahtijevaju više planiranja i promatranja više parametara, od temperature, kišne sezone, i slično. Mi donosimo neke prijedloge koji bi vam mogli olakšati izbor.

Siječanj: Šri Lanka

Dok neki biraju skijanje, drugi će odabrati tople krajeve. Posljednjih nekoliko sezona vrlo je popularna Šri Lanka, koja donosi odličnu kombinaciju aktivnog i lijenog odmora.

Foto dreamtravelsrilanka.com

Veljača: Amsterdam

Jedno city-break putovanje u Amsterdam ispunit će dosadnu veljaču. Vožnje kanalom, razgledavanje muzeja i istraživanje grada mogu sačinjavati i vaš produženi vikend.

Ožujak: Pariz

Pariz je uvijek dobra ideja! Početak proljeća donijet će dovoljno visoke temperature da možete duže šetati gradom, ali se i na vrijeme povući u sve zanimljive muzeje ako zahladi.

Travanj: Japan

Kažu da je Japan najljepši u proljeće za vrijeme sezone trešnjinog cvata – od ožujka do svibnja. Naš vodič zemljom izlazećeg sunca pronađite na linku.

Foto japantimes.co.jp

Svibanj: Bali

Taman po završetku kišne sezone, Bali će odisati svim svojim karakterističnim bojama i mirisima. Ako vam se čini da je putovanje na jedno takvo daleko mjesto nemoguće, ovdje možete pronaći kratki vodič za ograničeni budžet.

Foto foxnews.com

Lipanj: Portugal

Krenite na road trip Portugalom dok još nije prevruće i nema previše turista, a temperature mora dignu se dovoljno da se možete izležavati na plaži i kupati na jugu zemlje. Istraživanje bogatstva Portugala u kratkim rukavima oduševit će sve.

Srpanj: Grčka

Da, gužva je i da, horde turista posjećuju Grčku, ali ova je zemlja zanimljiva alternativa uobičajenim jadranskim destinacijama. Divne plaže, simpatični otoci, odlična hrana… Vrijedi istražiti sve!

Foto greece.greekreporter.com

Kolovoz: Italija

Toskana, Cinque Terre ili Amalfi, možda Sicilija ili Capri? Što se tiče Italije, odabir je uvijek težak, baš u svako doba godine. Ovog puta posjetite mjesto na kojem još niste bili.

Foto discovertuscany.com

Rujan: Stockholm

Taman kad popuste turističke gužve i dosta nam je vrućina, vrijeme je za uživanje u sjevernim zemljama. Stockholm je prekrasan u jesenskim danima dok još stignemo iskoristiti malo sunca za izležavanje na travnjacima i istraživanje grada.

Foto halki-travel-guide.com

Listopad: Berlin

Prije nego što sasvim zahladi, iskoristite bablje ljeto za istraživanje Berlina.

Studeni: Tajland

Bježeći od nadolazeće zime, mnogi putnici biraju Tajland, na kojem upravo tada počinje najugodnije vrijeme za posjet, kad nema kiša i kad temperature još nisu previsoke.

Prosinac: Beč

Beč je najljepši za vrijeme svog Adventa – makar ste sigurno već posjetili austrijsku prijestolnicu, nećete požaliti ni u još jedno blagdansko doba.

Tekst prenosimo sa journal.hr.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije