Sponzorisano

Znate li gdje se uči sa uživanjem? Škola mentalne aritmetike je pravo mjesto za dijete

Na kraju prošle godine razloga za slavlje bilo je mnogo. Veliki uspjeh zabilježio je i Obrazovni centar „Mali Princ“, škola mentalne aritmetike SuanPan u Banjaluci. Čak 12 upisanih grupa djece od septembra je pohađalo veoma zanimljive časove, što je, kažu…

Žana Gauk

Na kraju prošle godine razloga za slavlje bilo je mnogo. Veliki uspjeh zabilježio je i Obrazovni centar „Mali Princ“, škola mentalne aritmetike SuanPan u Banjaluci. Čak 12 upisanih grupa djece od septembra je pohađalo veoma zanimljive časove, što je, kažu nastavnici, pokazatelj da su roditelji zainteresovani za usvajanje novih programa i principa rada.

A najvažnije je da se sve ovo dopalo djeci pa su na časovima redovni.

„Drago nam je što se u ovolikoj mjeri probudila svijest roditelja o tome koliko je, u stvari, bitno podsticanje razvoja mozga kod djece u ranom djetinjstvu. Kod djece od pet do 14 godina razvijaju se sinapse, neraskidive veze između lijeve i desne hemisfere. Dijete ima više prostora u mozgu u odnosu na odraslog čovjeka i usvojiće znanje jako brzo. Nakon tri mjeseca intenzivnog rada i praćenja djece od strane predavača možemo se pohvaliti ostvarenim prvim rezultatima“, kazala je Lolama Branka Milojević, direktorica nastave.

Čak 12 upisanih grupa djece od septembra je pohađalo veoma zanimljive časove, što je, kažu nastavnici, pokazatelj da su roditelji zainteresovani za usvajanje novih programa i principa rada. A najvažnije je da se sve ovo dopalo djeci pa na časovima redovni.

O kojim rezultatima djece govorimo?

Nakon tri mjeseca interaktivnog rada, možemo se pohvaliti nevjerovatnim rezultatima. Pored niza radnji koje djeca uspješno pospješuju kroz naš program (poboljšanje pažnje, memorije, koncentracije, povećanje samopouzdanja, kretivnosti… ) naši polaznici uspješno savladavaju i mentalno računanje. Prateći program rada mentalne aritmetike SuanPan, mentalno računanje predviđeno je nakon pet mjeseci rada. Ono što bismo istakli je da u našem centru, nakon tri mjeseca, polaznici primarne (7-10 godina ) i sekundarne grupe (10-14 godina) mogu mentalno da izračunaju postavljeni niz dvocifrenih brojeva. Rad na računaljci i fleš kartici najviše se vidi u kinder grupi (djeca od 5-7 godina), jer tako mali ponosno pokazuju ono što su bez poteškoća naučili. Jedna od karakteristika ovog programa je interaktivni rad. Djeca uče kroz igru, a znamo koliko igra ima važnu ulogu u odrastanju.

“Nakon tri mjeseca intenzivnog rada i praćenja djece od strane predavača možemo se pohvaliti ostvarenim prvim rezultatima“, kazala je Lolama Branka Milojević, direktorica nastave.

Bile smo na jednom od časova i uvjerile se da je program zaista zanimljiv. Djeca su aktivna. Prepričajte nam neke zanimljive situacije sa nastave.

Časovi su osmišljeni veoma zanimljivo, rade razne matematičke zadatke popraćene testovima pažnje, memorije i koncentracije. Djeca se tim testovima posebno raduju, a nama su veoma zanimljivi načini koje oni vješto pronalaze kako bi što jednostavnije i brže došli do tačnog rješenja. U tim dijelovima časa do izražaja dođe i njihova kreativnost i snalažljivost, tako se, na primjer šestogodišnji Marko u testu „lavirint“, gdje je samo jedan od tri ponuđena puta onaj pravi, dosjetio da će najbrže i sigurno tačno pronaći pravi put ako krene od kraja ka početku. Sličnih primjera ima zaista mnogo, a uz sve to jako nam je važno da se djeca u svemu tome lijepo zabavljaju i uživaju svaki čas.

Kakve su reakcije roditelja na program ?

Vodeći se tim da svaki roditelj najbolje zna svoje dijete, možemo reći da su nam roditelji najveći pokazatelji uspješnosti našeg rada. Imamo dobru saradnju. Svakodnevno ih obavještavamo o radu i napretku djeteta, a sve to dobijaju i u mjesečnim izvještajima. Kako roditelji ističu, kod djece je vidan rezultat u poboljšanju memorije, u školi se vidi napredak po pitanju svih predmeta, ali i bolja socijalizacija među djecom. U periodu ranog djetinjstva bitno je jačanje samopouzdanja, a to je jedna od uspješnih radnji koja se povećava kroz naš program i ostaje tokom cijelog života.

Časovi su osmišljeni veoma zanimljivo, rade razne matematičke zadatke popraćene testovima pažnje, memorije i koncentracije. Djeca se tim testovima posebno raduju, a nama su veoma zanimljivi načini koje oni vješto pronalaze kako bi što jednostavnije i brže došli do tačnog rješenja.

Ovakav uspjeh prate i veliki planovi. Koje ciljeve postavljate za 2017. godinu?

Prve grupe završavaju osnovni kurs mentalne aritmetike SuanPan u maju i imaće dodjelu sertifikata u našem centru. Planovi su da odmah nastave sa naprednim kursom koji podrazumijeva množenje i dijeljenje. U Obrazovnom centru „Mali Princ“ program mentalne aritmetike SuanPan prvi put se sprovodi u našem gradu i veoma smo ponosni što smo doprinijeli da naši mališani imaju mogućnost da pohađaju nastavu i ostvaraju svoje rezultate. Planiramo da usrećimo još mnogo mališana, nudeći im kvalitetan i zanimljiv rad, prilagođen njihovom uzrastu. U narednom periodu  želimo da doprinosimo i pospješujemo razvoj obrazovanja ne samo najmanjih, već da u učenje uključimo i odrasle. Svako ima svoj cilj i želju za napredovanjem. Želimo da podržavamo nauku, da ostvarujemo uspješan rad i pružamo nevjerovatne rezultate. Neka um caruje. Posjetite nas  u Obrazovnom centru „Mali Princ“ u Jevrejskoj ulici na broju 54.

Kako roditelji ističu, kod djece je vidan rezultat u poboljšanju memorije, u školi se vidi napredak po pitanju svih predmeta, ali i bolja socijalizacija među djecom. U periodu ranog djetinjstva bitno je jačanje samopouzdanja, a to je jedna od uspješnih radnji koja se povećava kroz naš program i ostaje tokom cijelog života.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije