PorodicaPraktična Lola

Kakve veze ima papa Franjo s dojenjem?

Svim majkama koje su se borile da mogu javno dojiti poručujemo ono što je Papa Franjo nedavno rekao: “Slobodno dojite, bez imalo straha i srama”. To je izjavio nakon što se nekoliko beba rasplakalo tokom ceremonije u Sikstinskoj kapeli prošle…

Sara Velaga

Svim majkama koje su se borile da mogu javno dojiti poručujemo ono što je Papa Franjo nedavno rekao: “Slobodno dojite, bez imalo straha i srama”. To je izjavio nakon što se nekoliko beba rasplakalo tokom ceremonije u Sikstinskoj kapeli prošle nedjelje. Nije vidio problem u tome, jer je i sama Djevica Marija dojila Isusa. Usred krštenja dvadeset i osmoro djece čuo je plač beba, nakon čega je ohrabrio majke izjavom: “Koncert je počeo. Možda je ovo poruka Isusa sa neba, plač beba, dojite ih slobodno”.

Ovaj čovjek o kojem smo i ranije pisale, sjajan je primjer čovjeka iz naroda, koji osluškuje potrebe društva, izbjegavajući tabuiziranje bilo koje teme. Ovo nije prvi put da je javno progovorio o dojenju, ali je definitivno iskorak koji će majkama mnogo pomoći. Ženama je bilo neprijatno i neugodno da doje pred njim, na svetom mjestu, uprkos izjavama da im je to omogućeno, ali sada znaju da mogu i da apsolutno trebaju.

Koncert je počeo. Možda je ovo poruka Isusa sa neba, plač beba, dojite ih slobodno

Kada je jedna od žena stidljivo odlučila da doji, Papa je poručio: “Volio bih da i čovječanstvo uradi isto. Dajte ljudima da jedu. Vi imate mlijeko kojim možete nahraniti dijete, svijet ima dovoljno hrane za sve. Zašto je uskraćivati?”

Zato podržavamo njegov stav i savjetujemo vam da se ne stidite i ne mislite da je neprikladno. Prioritet u svakoj situaciji treba da bude vaše dijete, a ne stav društva, koje ionako osuđuje mnoge prirodne stvari, podržavajući razne neprirodne. Ako Papa kaže DA dojenju u crkvi, onda mi kažemo i u parku, ugostiteljskom objektu ili na ulici. Gdje god se zadesile, imate svo pravo svijeta da dojite.

Volio bih da i čovječanstvo uradi isto. Dajte ljudima da jedu. Vi imate mlijeko kojim možete nahraniti dijete, svijet ima dovoljno hrane za sve. Zašto je uskraćivati?

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije