SimpatičnoZabavna Lola

Lovily: zaplešimo uz neobičnu muziku u cipelama koje nisu za svakoga!

Danas imamo tematiku – preporuke koje možda nikad ne biste očekivali da čujete od mene. Zašto, kako? Jer su vjerovatno u suprotnosti sa svim šta ste do sada čuli, vidjeli i saznali o meni. Čeka vas jako čudna muzička preporuka,…

Ljiljana Šipragić

Danas imamo tematiku – preporuke koje možda nikad ne biste očekivali da čujete od mene. Zašto, kako? Jer su vjerovatno u suprotnosti sa svim šta ste do sada čuli, vidjeli i saznali o meni. Čeka vas jako čudna muzička preporuka, jedan morbidan film i modni odabir koji ne biste povezali sa mojim stilom – ali je ipak odabir. Sa velikim O.

Muzika: Tame Impala

Prvi put sam ih čula prije neke dvije godine, možda i više, kada je Alex iz Arctic Monkeys-a odradio cover njihove pjesme “Feels Like We Only Go Backwards”. Njegova izvedba me oduševila, pa odlučih poslušati original, kad ono – čisti užas. A onda sam prije nekih mjesec dana kliknula na neku njihovu stvar i bukvalno se zaljubila. Kliknula na narednu, opet isto. I eto, bez prestanka se vrte samo oni. Biće da sve ima svoje vrijeme, zar ne? U svakom slučaju, prije nego i vi pritisnete play, uzmite ovo u obzir: jako su neobični, i zvukom i vokalom i stilom. Imaju taj neki bitls-bouvi-sedamdesete vajb, sa modernim tvistom i psihodeličnom notom.

Film: El Cuerpo

El Cuerpo je film koji su mi preporučili tviteraši, i jedan je od rijetkih koje sam odmah nakon preporuke pogledala i oduševila se. Morbidan je, potpuno neobičan i neočekivan, sa radnjom kakvu ni zamisliti ne možete. Pripremite se na dosta strašnih momenata. Mene je oduševio i nisam bila spremna na kraj kakav dobih.

Moda: Inch2

Čista zaljubljenost, ona na prvi pogled. Ugledah jedan par i shvatih da ću morati te čizme da imam kad-tad, a onda posjetih shop i skontah da te jedne nisu dovoljne i teško da mogu biti finalna odluka. Riječ je o modnom brendu ručno rađene obuće vrhunskog kvaliteta i jedinstvenog dizajna koji potiče iz Letonije. Svaki njihov par će učiniti da budete posebni, ali odmah da znate – za ovaj stil treba i stav. Pogledajte to veličanstvo na inch2.com

To bi bilo sve za danas, jer manje je nekad više. Uživajte u ponedjeljaku i čitamo se narednog. A do tada posjetite lovily.net i moju Facebook stranicu za dnevnu dozu inspiracije.

P.S. Zapratite super Marka, autora naslovne fotografije. Uspješno i savršeno bilježi sreću i najljepše životne momente.

Vaša L.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije