SimpatičnoZabavna Lola

Znate li koliko pari naočala ima ova zabavna baka?

Kada o starenju govore oni kojima je ono mjerilo za godine neke osobe, onda vjerujte da ne znaju. Ova dama vam to potvrđuje. Rita iz Sijetla ima osamdeset i jednu godinu i skoro toliko pari naočala koje obožava nositi. Umjesto…

Sara Velaga

Kada o starenju govore oni kojima je ono mjerilo za godine neke osobe, onda vjerujte da ne znaju. Ova dama vam to potvrđuje. Rita iz Sijetla ima osamdeset i jednu godinu i skoro toliko pari naočala koje obožava nositi. Umjesto toga da gledate svijet kroz ružičaste naočale, mogli biste početi mijenjati perspektivu svakoga dana, baš kao ona. Svaki dan je nova prilika za novi pogled na svijet, mišljenje je ove bake, koja ne dozvoljava da je godine čine starijom, već samo mudrijom i zabavnijom, spremnijom na nove izazove i avanture.

Rita iz Sijetla ima osamdeset i jednu godinu i skoro toliko pari naočala koje obožava nositi.

Ona za sebe ističe kako je prilično jednostavna žena, koja voli drugačije stvari i ne boji se da ih isproba i nosi. Kada je počela sa svojim kolekcionarenjem naočala, djelovala je čudno, ali kasnije se ideja svidjela i drugima i danas joj šalju naočale iz svih država na svijetu. Danas ima preko 70 pari naočala, ali ni tu ne misli stati, jer vjeruje da nošenjem naočala usrećuje i sebe, ali i druge. Uprkos tome što joj se neki od modela ne sviđaju i ne bi ih sama odabrala za sebe, nosi ih sa radošću, jer je svjesna da su se ljudi potrudili kako bi je usrećili. Vrlo jednostavno, ona šalje poruku ostatku svijeta da zaboravi barem nakratko sivilo u kojem se nalazi i prihvati jedan od mnogobrojnih uglova iz kojih se svijet može gledati potpuno optimistično.

Danas ima preko 70 pari naočala, ali ni tu ne misli stati, jer vjeruje da nošenjem naočala usrećuje i sebe, ali i druge.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije