LjudiRadoznala Lola

Znate li koliko je knjiga pročitala ova djevojčica od 4 godine?

Svi mi volimo čitati, neki su od nas pročitali stotine knjiga, drugi su prestali i brojati, ali kada ste pročitali svoju prvu i koliko ste ih pročitali do svoje četvrte godine? Da dobro ste čuli pitanje, jer vjerovali ili ne…

Sara Velaga

Svi mi volimo čitati, neki su od nas pročitali stotine knjiga, drugi su prestali i brojati, ali kada ste pročitali svoju prvu i koliko ste ih pročitali do svoje četvrte godine? Da dobro ste čuli pitanje, jer vjerovali ili ne djevojčica Daliyah Marie Arana iz Amerike je naučila čitati sa dvije godine, a trenutno je pročitala hiljadu knjiga. U svojoj budućnosti želi da taj broj bude barem 10 puta veći, jer dok svi maštaju da budu pjevačice, glumice ili balerine kada porastu, ona želi biti bibliotekarka. S obzirom na tempo kojim je krenula vrlo lako bi svoj san mogla i ostvariti.

Daliyah Marie Arana iz Amerike je naučila čitati sa dvije godine, a trenutno je pročitala hiljadu knjiga.

Kao dvogodišnjakinju njena majka je prijavila na program “1000 knjiga prije vrtića” u sklopu kojeg su roditelji bili pozvani da popisuju sve što njihova djeca pročitaju. Uspjela je u ostvarenju tog cilja, a njena iduća želja je da nauči čitati na španjolskom. Naša da ne prestane čitati, jer je zahvaljujući svom talentu i afinitetu prema čitanju bila pozvana u Bijelu kući kako bi u biblioteci američkog Kongresa bila “bibliotekarka jedan dan”. Sudeći prema svemu pred njom je sjajna budućnost, jer je sa tako malo godina uspjela zacrtati sebi mnogo toga, a na iznenađenje mnogih i ostvariti. Mogli smo od nje početi učiti već danas, a neke od knjiga koje preporučujemo možete pronaći ovdje. Ako ste pak roditelj starijeg djeteta, onda mu preporučite ono što studenti širom svijeta vole. Važno je raditi na sebi iz dana u dan, a za to nema boljeg načina od čitanja.

Pozvana je u Bijelu kući kako bi u biblioteci američkog Kongresa bila “bibliotekarka jedan dan”.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije