DogađajiRadoznala Lola

Karikature koje morate pogledati. “Nosorog” vas zove

Šta radite 31. januara u 18 časova? Mi znamo. Banjaluku će te večeri ukrasiti karikature. U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS ovaj događaj se ne propušta. Tog dana biće postavljena izložba karikatura na temu „Najbolji svjetski slikari“ i podtemu „Najbolja slikarska…

Žana Gauk

Šta radite 31. januara u 18 časova?

Mi znamo.

Banjaluku će te večeri ukrasiti karikature. U Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS ovaj događaj se ne propušta.

Tog dana biće postavljena izložba karikatura na temu „Najbolji svjetski slikari“ i podtemu „Najbolja slikarska djela“. Riječ je o radovima pristiglim na 9. Međunarodni konkurs karikature časopisa „Nosorog“.

Prethodne konkurse „Nosoroga“ od ostalih izdvaja to što su svjetski i jedini konkursi karikature koji su ovde organizovani. Riječ je o izvanrednim likovnim radovima, a odziv autora je nevjerovatan.

„’Nosorog’ ne pretenduje na mesijanstvo, ni u karikaturi, ni u pisanju, dovoljno mu je što postoji, i što daje prostor autorima, a prezadovoljan je, – mislim antropomorfirano na časopis -, što je napravio toliko kontakata po svijetu. Da li će to neko primjećivati ovde, nije do ’Nosoroga’, nego do sredine, kazao je jednom Goran Kljajić, urednik časopisa.

Vrijeme je da čujete šta vam “Nosorog” poručuje.

Dođite, ako vas zanima. A znamo da vas zanima.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije