lovily ljiljana sipragic
SimpatičnoZabavna Lola

Lovily: 4 alata koji će pomoći da se (re)organizujete i budete produktivniji

Posljednju sedmicu dana sam većinski posvetila organizovanju same sebe i obaveza koje imam, kao i filtriranju potrebnih i nepotrebnih stvari. Našla sam se zatrpana u gomili svačega, a to ne podnosim. Duboko vjerujem da (ne)red oko nas i u nama…

Ljiljana Šipragić

Posljednju sedmicu dana sam većinski posvetila organizovanju same sebe i obaveza koje imam, kao i filtriranju potrebnih i nepotrebnih stvari. Našla sam se zatrpana u gomili svačega, a to ne podnosim. Duboko vjerujem da (ne)red oko nas i u nama utiče na produktivnost i na to kako se osjećamo, pa sam oduvijek težila čišćenju, slaganju, izbacivanju viška i minimalizmu.

To me je inspirisala da sa vama podijelim neke “alatke” koje pomažu u boljem organizovanju, slaganju misli, filtriranju vijesti, redanju zadataka itd. Sve u svemu, preporuke koje ovdje pročitate učiniće da se riješite viška svega nepotrebnog. Nema ih mnogo, ali su korisne.

Probajte Feedly

Feedly je platforma (i aplikacija) koja pravi feed sa vijestima koje su od interesa za vas. Dakle, da ne biste svaki dan ulazi na pojedinačne portale, sajtove, blogove i dr, ovdje napravite tematske kategorije i u njih ubacite željene izvore. Postoji search opcija u kojoj izaberete željenu oblast, pa vam Feedly sam ponudi najčitanije, najpopularnije i najposjećenije sajtove. I samoj mi je ovaj koncept bio nekako nemil do skora, ali sada kada posao zahtijeva da budem redovno informisana u određenim sferama, ovo mnogo olakšava stvar. Svaki dan sjednem i pročitam/pregledam aktuelnosti na željenim kanalima bez muke.

 

Koristite Google Keep

Google Keep je za mene otkriće, a o još nekim ovakvim otkrićima koji imaju veze sa Google-om i koji će vas sigurno oduševiti moći ćete pročitati u toku ove sedmice na lovily.net. Elem, da se vratim na tematiku, Google Notes je najljepši mogući način za bilježenje zadataka, listi i podsjetnika. Kao da imate jednu veliku tablu sa sticky notes u raznim bojama. Uz to, sa svakog uređaja ćete moći baciti pogled na nju s obzirom da je riječ o Google alatu koji je povezan sa vašim nalogom.

Zapisujte svoje misli

Laguna je nedavno izdala i knjigu koja se zove “Knjiga o meni”, a predstavlja jedan već odavno poznat trend u svijetu koji se sastoji u zapisivanju misli u rokovnik, ali na takav način da svaki dan napišete jednu misao. U ovom slučaju, autorka je kreirala jedno pitanje za svaki dan, pa vas unutra očekuje 365 pitanja nakon čijeg ispunjavanja ćete imati vrijednu dokumentaciju vašeg razvoja, razmišljanja i stanja u toku 5 godina. Meni se dopadaju sve ovakve varijante, tako da isto preporučujem i vama.

Slijedite “Capsule Wardrobe” sistem

Mislim da ste o ovome već čitali, ali ako niste, evo kratkog objašnjenja. Poenta ovog sistema je da svoj garderober svedete na svega 37 komada koji su osnovni, bazični, a kojim ćete pokriti sve šta vam treba. Dakle, ovo je idealno rješenje za nagomilane stvari i nepotrebnu kupovinu. Za Capsule Wardrobe sam saznala prije nekih godinu i po dana, preko jedne blogerke koju pratim, ali se još uvijek nisam okušala. Možda je baš sada pravi tajmin? Sve o ovome saznajte u videu ispod.

I to je sve za danas. Nadam se da će vam biti korisne ove četiri stavke i da ćete uživati u njihovom korišćenu.

P.S. Autor naslovne fotografije je Say Cheese Photography. Podržite ga lajkom na njegovu Facebook stranicu.

Do narednog ponedjeljka,

vaša L.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije