FantastičnoZabavna Lola

Kako jedna grančica može značiti glavnu crtu nečijeg lica

Da je svijet mjesto prepuno kreativnih ljudi, uvjerili smo se nebrojeno puta. Ali smo opet uspjeli pronaći nešto inovativno, drugačije i zapanjujuće. Ovaj put riječ je o Sister Golden koje prave remek djela od cvijeća. Naime, ove sestre su odlučile…

Sara Velaga

Da je svijet mjesto prepuno kreativnih ljudi, uvjerili smo se nebrojeno puta. Ali smo opet uspjeli pronaći nešto inovativno, drugačije i zapanjujuće. Ovaj put riječ je o Sister Golden koje prave remek djela od cvijeća. Naime, ove sestre su odlučile predstaviti veoma zanimljive portrete koji su napravljeni od cvijeća. Nekoliko suvog lišća, cvjetovi i šumski plodovi, poslužili su kao kosa, oči, nos, ali i dodatni dijelovi oko portreta.

Svaki aranžman je poseban i drugačiji, a fotografije ostavljaju bez daha, jer se vide sati i minuti provedeni u kreiranju portreta koji su prava umjetnost. Nekada se desi da se dijelovi sa jednog portreta prenesu na drugi, jer ih ne pravi trajnima, osim ako to neko ne zatraži. A nekada se vrate u prirodu, jer kao što ističu “Postoji sloboda u spoznaji da je sve što radimo privremeno”.

Sestrama je sam proces pravljenja značajan koliko i gotov proizvod, jer svaki dio je priča za sebe, a zajedno čine ukomponovanu cjelinu, koja im služi i terapeutski. Svo vrijeme koje provedu u kreiranju pozitivno utiče na njihovu psihu, jer prvenstveno provedu sate i sate u traženju odgovarajućih cvjetova, listova i drugih šumskih plodova kako bi se imali kompletnu sliku. Ono što im omogućava dodatnu kreativnost izražaja jeste raznolikost u odabiru.

“Jedan pali list može biti uvo psa, ali i obrva, zavisno od toga kakvog je oblika. Nikada ne znamo za šta će poslužiti dok ne krenemo sa aranžiranjem. A onda je pred nama prostranstvo mogućnosti”, ističu.

Kako biste vidjeli ostatak kreativnih portreta, ali i podržali rad sestara, možda čak i naručili neki od portreta pronađite ih na instagramu.

Postoji sloboda u spoznaji da je sve što radimo privremeno.

POgledajte galeriju:

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije