Hrabra LolaLoliteti

LOLITETI: VanyaMay – rješenje za odjevne dileme djevojčica

I danas ste u dilemi kako da obučete svoju djevojčicu. Maštate o nekim odjevnim komadima, ali takve ne možete nigdje da kupite. Tu ćemo stati jer imamo nešto važno da vam kažemo. Brend VanyaMay, namijenjen djevojčicama i tinejdžerkama, već je…

Žana Gauk

I danas ste u dilemi kako da obučete svoju djevojčicu. Maštate o nekim odjevnim komadima, ali takve ne možete nigdje da kupite.

Tu ćemo stati jer imamo nešto važno da vam kažemo. Brend VanyaMay, namijenjen djevojčicama i tinejdžerkama, već je osvojio srca klinaca i omladine. Nema potrebe da lutate.

Ideje dvije majke, Maje Davidović i Vanje Sovilj Kršić, oduševiće i vas jer su njihova inspiracija upravo njihove djevojčice.

VanyaMay je svoj rad započela sa idejom da napravi nešto novo i originalno za djecu i omladinu u smislu da to nisu komadi garderobe koje svakodnevno možemo da nađemo ili čak i ne nađemo za određeni uzrast. Naravno, često se dešava da narudžbe primimo za mame i kćerke. Bile smo zadužene i za stajling Sergeja Pajića, učesnika ’Pinkovih zvedica’. Radili smo i za nastup Emilije Boškić. Jako dobro funkcionišemo“, kazala nam je Vanja.

Ukus tinejdžerki je teško zadovoljiti. Savjetuje li Vas neka tinejdžerka?

S obzirom na to da smo majke djece uzrasta od četiri do 14 godina, svakodnevno ih posmatramo i osluškujemo. Njihovi savjeti koji se nama ponekad čine blesavi, dobro nam dođu. Njihove zamisli i ideje uobličimo i upakujemo u dobar dio kolekcije, tako da slobodno možemo reći da i oni čine naš VanyaMay tim.

S obzirom na to da smo majke djece uzrasta od četiri do 14 godina, svakodnevno ih posmatramo i osluškujemo.

Imate li neobičnih narudžbi?

Sve što se uklapa u naš koncept rada mi prihvatamo i uradimo. Originalnost i nesvakidašnjost jako volimo i cijenimo. Tada smo i mi zaista zadovoljne kako nespojivo, sa lakoćom, spajamo i uklapamo, a konačan izgled oduševljava. A konačan izgled nailazi na oduševljenje naših mušterija i onih koji će to tek postati.

Prva kolekcija bila je proljeće/ljeto 2016. Kakve su bile reakcije?

Kada smo počeli s radom za prvu kolekciju, trema je bila ogromna. Kako će to sve izgledati, da li će se svidjeti djeci, šta će mame reći, kako će tate reagovati. Ova pitanja su nas tjerala da sebe damo maksimalno. Htjele smo da svaki komad, svaki detalj bude priča za sebe i tako je i bilo. Oduševljenje i pozitivne reakcije su nas ostavile bez riječi i natjerale suze na oči. Tog momenta smo znale da naša priča tek počinje i da je naš zadatak da svaka riječ mora da nosi neizbrisiv trag u priči zvanoj VanyaMay.

Sve što se uklapa u naš koncept rada mi prihvatamo i uradimo. Originalnost i neobičnost, nesvakidašnjost i posebnost jako volimo i cijenimo.

U radionici VanyaMay trenutno se stvara…

Kolekcija jesen/zima Colour Pop je jako dobro prošla. Trenutno imamo sniženje od 10 odsto na zimsku kolekciju. Pripreme za novu kolekciju su u toku, skice, crteži, materijali se polako pripremaju. U potrazi smo za malim detaljima koji naše kolekcije obilježe na poseban način, daju im dozu originalnosti i neponovljivosti.

Oduševljenje i pozitivne reakcije su nas ostavile bez riječi i natjerale suze na oči. Tog momenta smo znale da naša priča tek počinje i da je naš zadatak da svaka riječ mora da nosi neizbrisiv trag u priči zvanoj VanyaMay.

Svaka tinejdžerka i djevojka u ormaru mora da ima…

Majica kratkih rukava je neizostavak komad kao i dobre farmerke. Naravno, kakvu majicu i farmerke će izabrati zavisi od njih. Majica u boji, sa printom, farmerke široke, uske… Svi mi to biramo po vlastitom osjećaju. Najbitnije je da se u tome super osjećaju.

Savjeti za proljeće/ljeto 2017. godine?

Proljeće je vrijeme kada sve zeleni, cvjeta i rađa se. Tako i oni tada treba da zablistaju u bojama proljeća, naoružaju se pozitivnim raspoloženjem i spremno dočekaju novu VanyaMay kolekciju koju im spremamo.

Jesu li u planu revije?

Naravno. Revija je nas velika želja, ali nikako da je organizujemo. Kada će biti, ne znamo. Imamo planove za proljeće, ali nije ništa još utvrđeno. Naravno, blagovremeno ćemo vas obavijestiti da budete dio nas i da ta prva radost bude zabilježena i zapamćena.

Majica kratkih rukava je neizostavak komad kao i dobre farmerke. Naravno, kakvu majicu i farmerke će izabrati zavisi od njih.

Kako/gdje možemo pogledati i kupiti VanyaMay?

Naše odijeven komade prodajemo iskljucivo putem Fejsbuka i Instagrama. Trenutno nemamo planove za otvaranje radnje, ali ako nam neko ponudi prihvatljivu saradnju, rado ćemo razmisliti. Iznenađenjima nikad kraja.

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije