LjudiRadoznala Lola

The Frajle: Dolazimo ponovo. Banjaluka nas uvek dočeka raširenih ruku

Četiri dame, jedan šou. Četiri žene, jedna sjajna muzička priča. Frajla Mara, frajla Jela, frajla Nata i frajla Nena glasove su ujedinile, sjele u frajlomobil i gdje god se pojave sa publikom zaplešu vojvođanski tango. Donesu nam dah ravnice. Začine…

Žana Gauk

Četiri dame, jedan šou. Četiri žene, jedna sjajna muzička priča. Frajla Mara, frajla Jela, frajla Nata i frajla Nena glasove su ujedinile, sjele u frajlomobil i gdje god se pojave sa publikom zaplešu vojvođanski tango. Donesu nam dah ravnice. Začine sa pedeset deka poljubaca, dva’es deka zagrljaja i na kraju dodaju malo strasti. Strasti!

Priča postaje kabare i pred nama počinje magija…

Frajle i Lole proćaskale su onako ženski. Evo dijela razgovora.

Svaka od vas imala je svoj muzički put, a onda ste se spojile u divnu priču. Prepričavate li danas te početke?

Setimo se tih početaka i drago nam je da smo išle tim putem. Da smo ga, i kada ga nije bilo, same pravile. Držale smo se uvek zajedno, tako je i sada. Kada gledamo neke stare slike, smejemo se kako smo nekad izgledale i s kojom snagom smo išle napred. Nadamo se da će se sve priče sa putovanja naći u jednoj knjizi jednog dana.

Potpuno ste drugačije od svega što viđamo na sceni. Isijavate ljubav i dobru energiju, a sve to je sabrano u “vojvođanski tango”. Odakle Frajle crpe inspiraciju?

Iz života, putovanja, ljudi, svega što nam se dešava. A ljubav je glavna i večita inspiracija!

Kada gledamo neke stare slike, smejemo se kako smo nekad izgledale i s kojom snagom smo išle napred. Nadamo se da će se sve priče sa putovanja naći u jednoj knjizi jednog dana.

Foto: Večernji list

Zovu vas i ženskom senzacijom. Kako biste se vi opisale?

Ženske musketarke!

Četiri žene, četiri karaktera. Šta krasi svaku ponaosob?

Različitost! Nama je to prednost. Sve smo različite visine, boje kose, karaktera, al’ snovi su nam isti. I to je dobitna kombinacija.

Ljubav je glavna i večita inspiracija!

Kako Frajle donose odluke?

Uz kafu, kolače i razgovor. Postoji naš menadžment tim koji odlučuje dalje, ali prvo nas četiri kažemo: “Da!”

Mnogo divnih pjesama ste obradile, a ostale nekako svoje. Kako izgleda “Frajle muzička kuhinja”? Otkrijte nam šta se trenutno “krčka”.

Završavamo pesme za četvrti album. Biće, pored autorskih pesama, i poznatih obrada kao poklon publici. Album će i ovaj put biti poseban, ali opet ostajemo svoje. Imamo već jedan duet sa Magnificom – “Peperutka”, koji se već zavrteo. U svakom slučaju, jedva čekamo da publika da svoj sud. To nas najviše raduje.

Cijelu priču na sceni udesite i modom. Ko je zadužen za ove odabire?

Modna kuća “P….S….Fashion” iz Čačka, koja ima prodavnice širom regiona i modna kuća iz Varaždina “Cadieux”. Radimo na našem imidžu zajedničkim snagama, kako na sceni, tako i van nje! Takođe je tu stilista Srđan Šveljo i čarobnjak za frizure Norbert Horvat.

Završavamo pesme za četvrti album. Biće, pored autorskih pesama, i poznatih obrada kao poklon publici. Album će i ovaj put biti poseban, ali opet ostajemo svoje.

Frajlomobil je obišao svijet. Gdje mu je bilo najljepše?

U mnogim gradovi širom regiona. Ne možemo izdvojiti gde je bilo najlepše, jer svaki grad nosi svoju energiju, fascinaciju i lepotu. Takođe, prošle godine smo bile u Parizu, Beču, Njujorku, Torontu, Vankuveru, tako da razmišljamo i o Frajle Airlines (smijeh). Ali, možda ipak u povratku sa svih putovanja, kada krenemo kući i kada vidimo tablu Novi Sad. Kod kuće je najlepše.

Kada ponovo da ga očekujemo u Banjaluci?

Sa novim albumom dolazimo opet. Radujemo se! Uvek nas dočekate raširenih ruku.

Prošle godine smo bile u Parizu, Beču, Njujorku, Torontu, Vankuveru, tako da razmišljamo i o Frajle Airlines.

The Frajle u 2017. godini…

Novi album. Nova putovanja. Novi ljudi. Novi gradovi. Nove ljubavi…

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije