LjudiRadoznala Lola

Kaliopi: U Banjaluku donosim kofer ljubavi

Za nju kažu da ima najmoćniji glas na Balkanu. Sva snaga jedne žene stala je u njene note. Nenametljiva, a premoćna u sopstvenoj skromnosti. Sada nam stiže u BiH. Da nam pruži ljubav u mjesecu ljubavi. Jer, kako kaže, njena…

Žana Gauk

Za nju kažu da ima najmoćniji glas na Balkanu. Sva snaga jedne žene stala je u njene note. Nenametljiva, a premoćna u sopstvenoj skromnosti. Sada nam stiže u BiH. Da nam pruži ljubav u mjesecu ljubavi.

Jer, kako kaže, njena duša pripada Balkanu. Kaliopi će stoga u Tuzli nastupiti 14, u Banjaluci 15, u Mostaru 16, Zenici 17. i Sarajevu 18. februara.

„Nikada nisam skrivala posebnu ljubav koju imam prema ovoj zemji i narodu. Ovdašnja me publika zadužila svojom ljubavlju i pjevati njoj za mene je privilegija, odgovornost, ali prije svega – veliki užitak. Ja jedva čekam da na ovoj turneji sve kolektivno zagrlim pjesmom! Kao dijete se radujem predstojećim koncertima, jer znam da će biti poput slavlja! Bosno i Hercegovino, čekaj me u zagrljaju!“, najavljuje svoju BH turneju Kaliopi.

Prošle godine objavila je mnogo singlova od kojih bi, kako kaže, mogla da sklopi cijeli jedan album, ali njen „Melem“ još je melem za dušu. Ipak, obećava da će uskoro obradovati publiku.

Foto Nemanja Novaković

Dugo Vas nije bilo u Banjaluci…

Tu sam ja često. I privatno da mediji ne znaju (smijeh). Volim ovaj grad, njegove ljude… Imam svoje drage prijatelje ovdje. Ali ovo će biti poseban dolazak, jer dolazim sa koferom ljubavi, da ga raspakujem na sceni Banskog dvora.

Mnogo nastupa je iza Vas. U nizu onih koje pamtimo su i oni na Eurosongu prošle, ali i 2012. Predstavljati svoju zemlju na bilo kojem takmičenju je velika čast. Kakve vas emocije ponesu kada se prisjetite?

Volim ovaj grad, njegove ljude… Imam svoje drage prijatelje ovdje. Ali ovo će biti poseban dolazak, jer dolazim sa koferom ljubavi, da ga raspakujem na sceni Banskog dvora.

Evroviziju imam u najljepšem sjećanju, što iz 2012, jer sam tada nastupila s pjesmom “Crno i belo ”, što sa prošlogodišnjom pjesmom „Dona“. To je najveći muzički spektakl na planeti i samim tim velika je stvar biti dio te priče, tačnije, pjevati pred 200 miliona ljudi. Uz sve to, presretna sam jer za mene Evrovizija nije završila sa finalnom večeri. Moje pjesme još uvjek traju. Ostavila sam neki trag.

Vaš glas je snažan i čaroban. Tuga i ljubav u isto vrijeme, ali i Vaša ogromna snaga. Kada ste krhki?

Kad pošaljem nebu pitanje i kad dobijem odgovor koji me rastuži zbog istine.

Moje pjesme još uvjek traju. Ostavila sam neki trag.

Foto Nemanja Novaković

U mjesecu ljubavi moramo da se dotaknemo i suza. Zbog čega plačete?

Zaplačem od sreće, a i zbog tuđe nesreće.

Vas sin  je, kako ste više puta naveli, Vaša najveća ljubav. Ko Vas još ispunjava?

– Tako je, on je moj mjesec i sunce. Ali, ispunjava me i ljubav moje porodice i mnogobrojnih prijatelja.

Želja koju biste voljeli da ostvarite u mjesecu ljubavi je…

Zaplačem od sreće, a i zbog tuđe nesreće.

Za mene je svaki mjesec mjesec ljubavi. Želja mi je da to zauvijek tako i ostane.

Na početku smo godine, šta planirate?

Stvarati, pjevati, dijeliti i živjeti svoj san! Srećom da je moj bivši suprug  Romeo Grill izuzetno kreativan pa će mi kao moj producent pomoći da ostvarim sve moje muzičke želje. (smijeh)

(Naslovna fotografija: Nemanja Novaković)

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije