DogađajiRadoznala Lola

Na reciklaži završilo 3.000 telefona. Priroda kaže: “Hvala”!

Ako imate stari telefon, koji vam više ničemu ne služi, onda je ovo priča za vas. Kompanija m:tel prethodne godine pokrenula je akciju prikupljanja starih i neupotrebljivih mobilnih telefona, a tokom te akcije nazvane „Čista ladica, čista priroda“ u poslovnicama…

Žana Gauk

Ako imate stari telefon, koji vam više ničemu ne služi, onda je ovo priča za vas.

Kompanija m:tel prethodne godine pokrenula je akciju prikupljanja starih i neupotrebljivih mobilnih telefona, a tokom te akcije nazvane „Čista ladica, čista priroda“ u poslovnicama kompanije korisnici su mogli da ostave svoje dotrajale uređaje. Telefoni su završili u kompaniji ZEOS eko-sistem, na reciklaži.

„Prikupljeno je više od 3.000 starih mobilnih telefona, a učešćem u ekološkoj akciji veliki broj građana je pokazao spremnost da doprinese očuvanju okoline i povoljno utiče na zajednicu u cjelini. Elektronski otpad je trenutno najbrže rastuća vrsta otpada i njegovim ispravnim tretiranjem pozitivno se utiče na zaštitu okoline. Važno je istaći da je oko 90 odsto materijala iz starog mobilnog telefona moguće reciklirati, a među njima su najzastupljeniji plastika, bakar, staklo, kobalt, cink, srebro i olovo“, navodi se u saopštenju m:tela.

M:tel će se sada pozabaviti sigurnošću podataka korisnika, jer projekat koji će u 2017. godini sprovoditi u saradnji sa ZEOS eko-sistemom podrazumijeva zbrinjavanje bačenih telefona.

„Sve komponente uređaja, poput baterije, kartice i ostalih dijelova biće tretirani na ispravan način i propisno uništeni. Na ovaj način korisnici će u potpunosti biti sigurni da njihovi povjerljivi podaci neće biti zloupotrebljeni“, navode u m:telu.

„Čista ladica, čista priroda“ je uspjela. Brinite o svojoj okolini. Do sljedeće akcije…

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije