SimpatičnoZabavna Lola

Šta pokloniti za Valentinovo, a da ne bude predvidivo?

Baš kad ste pomislili da smo završili sa praznicima i poklonima, evo nam novog pred vratima. Da, znamo da će dežurni mudraci reći kako je to otrcano, kako ne treba samo jedan dan u godini voljeti (i ne treba) ali…

Sara Velaga

Baš kad ste pomislili da smo završili sa praznicima i poklonima, evo nam novog pred vratima. Da, znamo da će dežurni mudraci reći kako je to otrcano, kako ne treba samo jedan dan u godini voljeti (i ne treba) ali vjerujemo da svi volite neke simbolične stvari dobiti, ali i pokloniti upravo tada. Na Dan zaljubljenih, bilo da ste u braku, godinama u vezi ili tek na početku. Ma čak i da ste zaljubljeni u prijatelja. Možete biti kreativni, a mi vam savjetujemo da i budete, jer bombonjeru i medvjediće uvijek možete dobiti u zadnji tren, ako baš sve krene po zlu. Ili u muškom slučaju neke boxerice. Ovo su ipak neke drugačije, a pri tome originalne ideje.

52 razloga zašto te volim

Kartanje dobija sasvim novi smisao, jer cilj igre je otkriti što više razloga zašto ga volite ili ga navesti da ih sam otkriva. Dovoljno je da na sredine karata zalijepite ukrasne trake i šarene papire na kojima ćete napisati razloge. A onda promiješajte karte i okrenuti ih na suprotnu stranu. Neka izvlači razloge ili neka ih pogađa. Biće to zabavno veče za ljubitelje kartanja.

Ključ moga srca

Ima li išta simboličnije od toga da mu poklonite ključ svog srca, jer je uspio otključati neke skrivene brave? Može to biti kao na fotografiji, na štefelaju ili u kutiji. A možete ga sakriti na neko mjesto gdje će ga slučajno pronaći. Spoznavajući da je u tom trenutku pronašao ono što je dugo tražio.

Kino, ti i ja

Umjesto da vi idete u kino, neka kino dođe kod vas. Napravite personalizovane kutije za kokice, pribor za jelo, dodajte bombonice, slatke poruke i propremite ih uz omiljene film. Ako ste veći gurman, večera može biti servirana na stolu koji je dekorisan po vašoj mjeri.

Poruka u boci

Ovo može biti u manjem i većem izdanju, ali ako se odlučite za ovu minijaturnu varijantu, ovdje se nalaze upustva kako da to napravite. Poruka može biti sasvim simbolična, kratka i jednostavna. Može biti samo “volim te” koje će reći više od svega izrečenog ranije.

Mapa ljubavi

Moramo priznati da je ovo jedna od naših favorit ideja. Uprkos tome što nas zanima kako da mapiramo veze koje su i počele i završile u istom gradu, ali u tom slučaju imamo alternativno rješenje. Napravite mapu mjesta gdje ste se susretali i na kojem je vaša priča počela, procvjetala, ali i krunisana. Mogu to biti i neki lokali, parkovi, simbolična mjesta, sve ono što se može naći na vašoj posebno karti svijeta.

Seksi istina ili izazov

Sasvim sigurno niste igrali istinu ili izazov od osnovne ili srednje škole, ali znate šta? Igraćete ovog Valentinova. Postoje i druge verzije istine i izazova, a ova nam se posebno sviđa. Seksi istina ili izazov ili drugim riječima sve ono što niste htjele ranije reći, a sada ste se odvažile i uraditi. Garantujemo zabavu u spavaćoj sobi.

Sedam dana ljubavi

Svaki dan nova poruka. Novi poklončić i podsjetnik na ono što imate. Sitnice koje vas čine i dalje zaljubljenima. Ljubav u svim svojim izdanjima i oblicima, skrivena u malenim kutijicama. Sedam dana ljubavi i sedam podsjetnika na vas. Ideja je simpatična i primjenjiva i za djecu, prijatelje, ali i sve kojima želite ostaviti “nešto za drugi dan”.

Unikatne majice

Ove majice su toliko zabavne da vam neće moći prigovoriti da ste patetične i predvidive. A uostalom, voljeće ih nositi, jer osim što su ga nasmijale, biće i praktične radi svoje udobnosti. Malo manje priče, a malo više akcije, djeluje savršeno, zar ne?

Ljubavni otrov

Ko nije jednom bio “otrovan” ljubavlju? U flaši se može pronaći bilo koje piće, specifične boje, a etiketa neka bude presudni faktor koji mu govori o čemu je riječ. Naspite svoje omiljeno piće, dodajte arome, boje ili dekorišite flašu na mnoštvo kreativnih načina, bez obzira na sadržaj unutra. A onda mu i nazdravite, jer i Romeo i Julija su podijelili svoj otrov, zar ne? Samo vi pokušajte bez tragičnog kraja.

Ljubavni kuponi

U humorističnom duhu nastavite i poklonite mu set kupona “dozvola”. Jedna od njih može biti “jedno veče u gradu” ili “tolerisanje bačenih čarapa”(ali ne više od dana) ili “gledanje tv-a sa ekipom”. Vjerujemo da će cijeniti trud i zabaviti se koristeći kupone.

Ideja je zaista bezbroj, zato nemojte biti predvidivi. Neka vam ovaj dan bude povod da budete kreativni i zabavni, a nipošto dosadni, jer i ljubav sama po sebi nije takva. Ona je ta koja se u sitnicama nalazi i čuva kao sve ove sitnice u srcu.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije