FantastičnoZabavna Lola

Osam najvećih istina o ljubavi – koje možda ne želite da čujete!

Kad si sam, ti onda žudiš za vezom. Misliš da je sve mnogo lepše kad imaš tog nekog posebnog pored sebe i kao da se, kad ga nađeš, sve dešava spontano, samo od sebe. Misliš da je vaše samo da se…

Redakcija

Kad si sam, ti onda žudiš za vezom. Misliš da je sve mnogo lepše kad imaš tog nekog posebnog pored sebe i kao da se, kad ga nađeš, sve dešava spontano, samo od sebe. Misliš da je vaše samo da se zaljubite i potom da se zavalite i da uživate u “vožnji”.

E pa, moraću odmah na početku da vas razočaram. Da, ljubav je predivna i često donosi puno leptirića u vaš stomak, i “cveće – proleće” mod u vaše misli. Međutim, vrlo često vi morate da zasučete rukave i čak i ruke dobrano da isprljate, da biste održali tu ljubav živom.

Jedino tako ćete, u stvari, moći da kažete da živite “srećni do kraja života” ljubavnu priču.

Na Internetu ćete naći puno tekstova koji vam daju gotove savete kako da održite tu ljubav. Veče samo za vas, tople kupke, romantične večere. Pa onda saveti kakve sexy igrice da ubacite u vašu svakodnevnicu, pa kako da unapredite međusobnu komunikaciju.

Ovo nije takav tekst. Sve te pomenute savete slobodno možete da bacite i pustite vodu za njima, jer oni neće delovati ukoliko vi nemate nešto drugo: poznavanje osam ultimativnih istina o uspešnom održanju ljubavi u vezi/braku.

Da li ste spremni da vam otkrijem te istine?

Idemo…

1. VAŠA VEZA ĆE FUNKCIONISATI SAMO AKO STE VI – VI!

Kada započnemo vezu svi se mi u izvesnoj meri trudimo da pokažemo svoje najbolje ja. Maksimalno se sređujemo, vodimo računa šta i kako govorimo. I to je ok u početku, ali vremenom treba da učite da se opustite i budete onakvi kakvi jeste.

Zamislite da živite sa partnerom godinu dana i trčite svaki put u toalet kada imate potrebu da prdnete. Ili ustajete prvi ujutru kako ne bi video da izgledate kao da ste izašli iz spota Thriller, obzirom da ste zaboravili da skinete šminku.

Ma, ako vam se prdi prdnite. Ako ste zaboravili da skinete šminku, neka je. Svi mi ponekad izgledamo kao Michael Jackson, samo se razlikujemo u tome da li tada krenemo da igramo Moonwalk ili se zakopamo ispod zemlje.

2. NEĆETE OSEĆATI ISTU KOLIČINU LJUBAVI SVAKI DAN.

Zamislite sledeći scenario: probudite se jedan dan, kad ono osećate nešto čudno u stomaku. Oho, šta je to? Ooo neee, nema više leptirića u stomaku! Pa, gde su? To mora da znači da više ne volite vašeg partnera?

Pu, a taman ste pomislili da je to taj pravi/prava?

I onda odlučite da ostavite tog partnera, jer nema smisla biti u vezi bez osećanja. Pa kukate nad svojom sudbinom: “Oh, pa kada ću ja naći tog pravog/pravu?”

Istina je da ste možda upravo ostavili tog pravog partnera iz straha da ga više ne volite. A suština je da ga verovatno još uvek volite, samo tada niste znali ovu ultimativnu istinu, a to je – doći će dani kada ćete se pitati da li vi još uvek volite svog partnera. Ne brinite, to se dešava u svakoj vezi.

Život ne bi bio život kada bi vam dozvolio da svaki dan osećate te leptiriće u stomaku. On nije tako darežljiv.

Ukoliko zapamtite ovu istinu i ne pošizite sledeći put kada ustanete sa slabijim emocijama prema partneru, nemojte se začuditi ako se već sutra iznova zaljubite u njega.

3. NEOPHODNO JE DA RADITE NA LJUBAVI, UKOLIKO ŽELITE DA JE ODRŽITE.

Ne kažu za džabe “zaljubio se kao budala”. Kada se zaljubite, vi vidite samo dobre strane te osobe. Usmereni ste samo na nju i ne dozvoljavate nikom da vas ometa u tom vašem raju. Razmišljate samo o dobrim stvarima, a loše se ili ne primete ili ih ignorišete.

A kada krene ljubav, osećanja koja tada imate možda nisu toliko intenzivna, ali su trajnija i realnija.

Ljubav tako može ispasti dosadna, za ne poželeti. Pomislili biste: “Ljubav treba da bude nešto spontano. Ne želim da radim na njoj!”.

Da, ljubav često dolazi spontano. Ali, ako želite da je održite, treba da je negujete, mazite i pazite. 

4. PONEKAD JE NAJVAŽNIJA INFORMACIJA KOJU MOŽETE IMATI TA DA NEMATE DOVOLJNO INFORMACIJA.

Kada ste dugo u vezi ili braku, ponekad je dobro da svako od vas ima neke male nevine tajne. Ona priča kako 100 odsto sve jedno drugom govorite, postaje malo nerealna kako vreme prolazi, jel tako?

Ovo je posebno važno ukoliko ste jedan od onih parova koji govore u terminima “Mi ovo.. MI ono..”

A gde ste tu vi i rečenice koje počinju sa “JA”?

5. PONEKAD TIŠINA GOVORI VIŠE OD BILO KOJIH REČI.

Znate za one dane kad se čini da šta god kažete bude pogrešno za vašeg partnera?

E, to su dani kada bi bilo bolje da ćutite i da cenite tišinu između vas. Zamislite da imate flaster preko usta. On bi nam svima ponekad trebao.

Kako starimo, sve više nam prijaju ona ćutanja zajedno. Kada gledate neki film, ili svako uživa u nekim svojim aktivnostima, a fizički ste jedan pored drugog.

Naravno, ovo je korisno samo ukoliko te aktivnosti ne postanu jedine koje partneri imaju.

6. GOSPODIN PRAVI ČESTO NI NEMA SVOG KONJA ILI GA JE NEGDE IZGUBIO I TREBA MU POMOĆ DA GA VRATI.

Kada smo mali crtani i romantični filmovi oblikuju naša očekivanja da negde na ovom svetu postoji taj savršeni partner za nas.

U tim filmovima postoji i zlo, postoje i različite komplikacije na putu ka toj “zauvek srećnoj” ljubavi, ali mi ljudi volimo da pamtimo samo lepe stvari, pa tako nastavimo da iščekujemo nekog tamo savršenog princa koji će doći na belom konju i samo nas podići kod sebe.

Kako rastemo, tako obogaćujemo tu svoju idealnu sliku sa novim i komplikovanijim očekivanjima. I onda baš bude bedak kada shvatimo da je takav princ samo jedna velika iluzija.

Poželjno je da prihvatimo da i naš savršen partner ima mane, baš kao i mi.

7. POVREMENE SVAĐE SU NEMINOVNE U VEZAMA.

Ovde zamislite isti scenario kao u tački dva, samo što ste sada ostavili partnera zato što je došlo do vaše prve svađe.

Heeej, pa vi ste dva odvojena bića, svako sa svojim očekivanjima i osećanjima. Pa, očekivano je da ćete se sporiti s vremena na vreme.

Ako dođete kući umorni i pod stresom, pa vas OPET dočekaju prljavi sudovi, ili OPET fali poklopac na pasti za zube – pa naravno da nećete prići i reći “volim te”. No, nemojte baš tada ni da krećete u raspravu. Nije trenutak.

Prisetite se tačke pet i one tišine. Upravo sada je pravi momenat za nju.

8. U LJUBAVI IMA VIŠE OBIČNIH NEGO BAJKOVITIH DANA.

.. Jer, hej, to je život!

Tekst prenosimo sa aleksandrabirta.com.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije