KulturaRadoznala Lola

90 godina Oskara – pogledajte sve dobitnice ove nagrade na jednom mjestu!

Bliži se dodela Oskara. Ceremonija ove prestižne nagrade zakazana je za 26. februar 2017. godine u Los Anđelesu, a domaćin će biti komičar i voditelj Jimmy Kimmel. I dok svi željno iščekuju da vide ko će dobiti Oskara ove godine,…

Redakcija

Bliži se dodela Oskara. Ceremonija ove prestižne nagrade zakazana je za 26. februar 2017. godine u Los Anđelesu, a domaćin će biti komičar i voditelj Jimmy Kimmel.

I dok svi željno iščekuju da vide ko će dobiti Oskara ove godine, hajde da se upoznamo sa glumicama koje su osvojile ovu nagradu od 1927. godine do danas.

Mnogo se pričalo i pisalo o ovim damama: Isabelle Huppert (Elle), Ruth Negga (Loving), Natalie Portman (Jackie), Emma Stone (La La Land) i Meryl Streep (Florence Foster Jenkins), no tek će rano jutro,i 27. februar otkriti ko je u nagađanjima bio u pravu i čija će biti zlatna i zadnja.

Sigurno je da i vi imate ove godine favoritkinju. Nagrada za najbolju (glavnu) žensku ulogu je jedna od devet prvoosnovanih kategorija. Dok je „najmlađa“ kategorija ona za najbolji dugometražni animirani film.

No, krenimo na putovanje sa najboljim glumicama nagrađenim Oskarom. Poneke ste možda i zaboravili. Druge su zaista nezaboravne.

Tekst prenosimo sa citymagazine.rs.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije