Hrabra LolaPreduzetništvo

#LadiesBG: Šta će žena u IT sektoru?

Tehnološki sektor, čini se, i dalje je namijenjen muškarcima. Zašto danas nemamo više žena u IT-u i kako njihov pogled na svijet oblikuje servise i usluge koje koristimo u našem poslu? Kako ostati motivisan u korporativnom okruženju, a pritom igrati…

Žana Gauk

Tehnološki sektor, čini se, i dalje je namijenjen muškarcima.

Zašto danas nemamo više žena u IT-u i kako njihov pogled na svijet oblikuje servise i usluge koje koristimo u našem poslu? Kako ostati motivisan u korporativnom okruženju, a pritom igrati i ulogu roditelja?

Na ova pitanja postoje odgovori.

Drugo izdanje Ladies of New Business konferencije, u organizaciji Netokracije Srbije, biće održano 8. marta u Impact Hub-u (Makedonska 21, Beograd).

“Želja nam je da nastavimo diskusiju o ulozi žena u digitalnim, tehnološkim i kreativnim industrijama, a ove godine spremili smo i nešto zaista specijalno – program mentorstva po imenu ‘Digitalni karanfili’ za sve mlade devojke i žene koje čine svoje prve profesionalne korake. Ulaz je slobodan, ali kako je broj mesta ograničen savetujemo ti da požuriš i na vreme obezbediš svoje mesto”, kažu u Netokraciji.

Potvrda na Facebook Eventu ne znači da si osigurala/o svoju pozivnicu pa ne zaboravi da ispuniš formular. Prijavu za program mentrostva možeš pronaći OVDJE.

Žene grade IT industriju od samog početka. One drže ključne pozicije u najvećim i najuspješnijim kompanijama na svijetu. Nažalost, još uvijek čine svega četvrtinu radne snage. Njihove sposobnosti i talenti plaćeni su i do 20 odsto manje u odnosu na muškarce.

Budi promena koju želiš da vidiš u IT biznisu. Pridruži se raspravi o doprinosu žena u tehnološkoj, digitalnoj i kreativnoj industriji.

#LadiesBG vas čeka!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije