SimpatičnoZabavna Lola

Djevojčica Lola u ulozi žena koje su obilježile istoriju

Važno je zvati se Lola, jer Lole su hrabre, snažne i odvažne da budu sasvim svoje i posebne. Dokaz tome je petogodišnja Lola, koja je zajedno sa svojom mamom Cristi Jones napravila fotografije za pamćenje. Riječ je o tome da…

Sara Velaga

Važno je zvati se Lola, jer Lole su hrabre, snažne i odvažne da budu sasvim svoje i posebne. Dokaz tome je petogodišnja Lola, koja je zajedno sa svojom mamom Cristi Jones napravila fotografije za pamćenje. Riječ je o tome da je predstavile crnkinje koje su obilježile istoriju. Podijelila je svoje objave na Tviteru, a djevojčica je postala hit na društvenim mrežama.

Najteži zadatak im je bio odlučiti se za žene koje će predstavljati, jer je Lola mogla samo jednu dnevno da predstavi. Zato su izabrane one za koje se smatralo da predstavljaju najbolje primjere uspjeha i samostalnosti, kako bi i sama ona naučila nešto od njih. Većinu odjeće imala je u ormaru, dok je modne dodatke dodavala iz ormara mame i tate. Nakon što su zabilježili nekoliko fotografija mobitelom, fotograf Kayleigh Stefanko odlučio je doprinijeti svojim učešćem u projektu. Lola je posebno je uživala glumeći Rosu Parks, Misty Copeland i Josephine Baker, dok je nakon oblačenja pilotske uniforme Bessie Coleman, prve američke pilotkinje jedva nagovorena da je skine.

Kada joj je majka pokazala fotografije, Lola je bila oduševljena, jer nije ni bila svjesna koliko je uspješno predstavila izraze lica i poze predstavljenih žena. Ovaj naizgled zabavan i simpatičan projekat njenoj mami znači mnogo više u životu od puke zabave, jer vjeruje kako je na ovaj način uspjela doprinijeti tome da Lola vidi prave primjere žena na koje se može ugledati i koje joj definitivno mogu biti uzori u budućnosti. Čitava priča nije stala samo na fotografijama, već je upoznata sa radom i životom žena kroz serije, filmove i priče.

Ko zna, možda jednoga dana kada naraste Lola bude ta koja će značiti neko od velikih imena, kao što su ova koja je trenutno predstavila. Sasvim sigurno nama već jeste.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije