NevjerovatnoZabavna Lola

Kako napraviti viseću kućicu za lutke?

Na ideju za viseću kućicu sam došla na prvom mestu zbog lakše organizacije igračaka, a onda i zbog lepšeg izgleda dečje sobe i praktičnosti. Sve omiljene plišane igračke za spavanje su na dohvat ruke. Kućica može da bude viseća a…

Lola Magazin

Na ideju za viseću kućicu sam došla na prvom mestu zbog lakše organizacije igračaka, a onda i zbog lepšeg izgleda dečje sobe i praktičnosti. Sve omiljene plišane igračke za spavanje su na dohvat ruke.
Kućica može da bude viseća a može da se koristi i u igri na podu. Takođe, može da bude otvorenog i zatvorenog tipa a to će biti jasnije tokom objašnjavanja koraka u pravljenju kuće.

Potreban materijal:
6 grana srednje veličine i debljine,

vunica u boji,

makaze,

stara odeća ( ja sam koristila staru tuniku),

ešarpa.

Uvijte granje u vunicu.Ako pravite kućicu zatvorenog tipa ovo nije neophodno ali svakako je lepše.

Crvene grane spojite u kvadrat.

Tuniku isecite na 24 tračice.

Vežite 12 tračica vertikalno. A sada i preostalih 12 tračica vežite horizontalno, tako da napravite mrežu.

Sada vežite dve preostale grane tako da stoje uspravno za zadnje strane kućice.

Spojte ih na vrhovima i vežite crvenu vunicu izmedju njih kao mrežu a takodje vunicom spojte i gornje vrhove prednjih grana sa vrhom žutih grana. Ovo je otvoreni tip kućice.

Za zatvoreni tip kućice samo prebacite ešarpu ili bilo kakvu veću maramu preko. Desni deo marame prebacite na levu stranu sa donje strane i vežite.

Isto to učinite i sa levom stranom, prebacite je sa donje strane na desnu stranu i vežite i dobili ste zatvorenu kućicu!

Okačite kućicu da visi i napunite je igračkama.

Vaša kućica za igračke je gotova i sada su vam sve igračke na dohvat ruke.

Jelena Čobrenović
mama Matije i Lane, vaspitačica, vazda okružena decom. Stalno nešto smišlja i kreira. Bira da piše o lepim stvarima. Loših je i previše. Piše o deci i za decu, zato svet vidi dečjim očima.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije