PojaveRadoznala Lola

Šta je tajna žene koja je živjela 122 godine? Oduševićete se!

Ko kaže da mnogo čokolade škodi?

Džejn Luis Kalment živjela je 122 godine, a svoju dugovječnost dijelom je pripisivala konzumiranju čokolade.

Žana Gauk

Šestomjesečna Talijanka Alesia di Mateo preživjela je presađivanje osam organa u jednoj, dvanaestočasovnoj operaciji izvedenoj u dječjoj bolnici Holc u Majaminu. Presađeni su joj jetra, želudac. gušterača, tanko i debelo crijevo i oba bubrega.

Zavisno od odabrane slike, pri tetoviranju igla može da probija kožu od 50 do 3.000 puta u minuti. Tetovaža stari sa svojim vlasnikom. Slike blijede, a riječi postaju sve teže čitljive.

Muve čine samo pet odsto prehrane Venerine muholovke. Za otrovnu biljku Vučji korijen smatralo se da tjera vukodlake, tako je i dobila naziv. A prvu veliku studiju o biljkama napisao je Čarls Darvin.

Listovi i izdanci paradajza sadrže otrov tomatin koji se smatra prirodnim pesticidom. Koščice jabuke sadrže male količine amigdalina – spoja cijanida i šećera.

Malo o sovama. Oči su im cjevastog oblika i ne mogu se micati. Grupa sova naziva se parlament.

Dinosaurusi su hodali Zemljom 165 miliona godina, a ljudi tek oko dva miliona. Britanski naučnik Ričard Oven skovao je termin dinosaurus (grozni gušter) 1841. godine.

Ela Vandel iz Njujorka 1931. godine ostavila je u nasljedstvo 15 miliona dolara svojoj pudli Tobiju. Nakon njene smrti za Tobija se brinulo troje sluga.

Vodeni tobogan smrti Mamot je sedam puta duži od 747 džambo džeta.

Dejvidu Bouviju lijeva zjenica je ostala trajno proširena nakon školske tuče.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije