DogađajiRadoznala Lola

Banjaluka postaje centar digitalnog marketinga ovog proljeća

Tražite posao? Možda da se preusmjerite u online sferu i svoje kapacitete pokažete u digitalnim medijima. Ako niste sigurni kako i gdje pronaći prave informacije, onda vam sa ponosom možemo prenijeti da je Banjaluka u skorijem periodu najavila dva događaja…

Sara Velaga

Tražite posao? Možda da se preusmjerite u online sferu i svoje kapacitete pokažete u digitalnim medijima. Ako niste sigurni kako i gdje pronaći prave informacije, onda vam sa ponosom možemo prenijeti da je Banjaluka u skorijem periodu najavila dva događaja koja bi vam mogla biti odredište. Riječ je o Konverziji, regionalnoj bussiness konferenciji koja će se održati 7. i 8. aprila, ali i Play Media Day o2, komunikacijskom događaju koji povezuje region a održava se 19. maja. Tim povodom razgovarali smo sa organizatorima oba događaja, kako bismo vam donijeli dodatne razloge za prijavu na iste i unaprijeđenje svojih vještina.

Nemanja Krecelj, direktor Grape.ba ističe kako je ideja postojala odavno, ali je sama realizacija dogovorena tek pred kraj 2016. godine sa Nedimom Šabićem, direktorom SEO.ba. Razlog je bio, kako dodaje, veoma jednostavan, jer su željeli okupiti najveće stručnjake iz oblasti digitalnog marketinga i one koje to sve zanima. Cilj im je da ova konferencija postane tradicija.

Od predavača očekuje dijeljenje kvalitetnog sadržaja sa učesnicima, dok od učesnika očekuje ozbiljno shvatanje samog događaja, jer će na taj način shvatiti kako na jednom mjestu mogu steći određene vještine i znanja o internet bisnisu. Nova poznanstva, ideje, saradnje i rezultate samo su dodatni razlog da se prijavite i uzmete učešće na Konverziji. Na pitanje šta sam događaj znači za grad Banjaluku i promociju digitalnog marketinga, Nemanja odgovara:

“Za sam grad znači mnogo, odnosno za sve ljude koji u njemu žive, i to prvenstveno u smislu promocije ne samo digitalnog marketinga nego online biznisa uopšte. Konferencija je osmišljena tako da predstavi i dokaže da je online biznis nešto ozbiljno i nešto što danas garantuje posao, o kojoj god industriji pričali. Kada je online biznis u pitanju, Banjaluka dosta kaska za ostalim gradovima iz regiona i nadam se da će Konverzija uticati da se to promijeni”.

Uprkos svim izazovima, kojih u svakom pa tako i u ovom poslu ima, pokrenuli su se da dođu do cilja. Uz dobro razrađeni plan vjeruju da će sve da funkcioniše kao što je i predviđeno. Uz završne riječi Krecelja kako je online biznis posao sadašnjosti i ključ za stvaranje sigurne budućnosti pozivamo vas da se prijavite i kupite kartu za konverziju putem njihove stranice.

Mjesec dana kasnije predlažemo vam Play Media Day 02 kao priliku da se povežete sa ekspertima iz oblasti digitalnog marketinga u cilju unapređenja komunikacije, usvajanja novih trendova, znanja, vještina i razmjena najboljih praksi. Dijana Tepšić, organizatorica događaja ističe glavnu poruku „Komunikacija je beskonačna“, jer se zajedno sa ostatkom tima vodila time kako bi kreirala zanimljiv vizuelni identitet u vidu elemenata svemira, koji će se provlačiti kroz kompletnu regionalnu kampanju, kao i sam prostor događaja.

Prvi ovakav događaj Play Team je organizovao prošle godine, isključivo za klijente, medije i poslovne partnere. Interesovanje za ovakav vid događaja pokazalo je da su na pravom putu i da Banjaluci treba upravo ovakav događaj. Dijana vjeruje kako će to biti i idealna prilika da se region poveže i ostvare nove uspješne saradnje upravo u gradu na Vrbasu, koji je idealno geografski pozicioniran u odnosu na regionalne centre.

Play Media Day će prvenstveno pozicionirati Banjaluku kao novi edukativni regionalni centar kreativne industrije i u naš grad dovesti mnogobrojne posjetioce, renomirane predavače i stručnjake, koji su najbolji u oblastima u kojima rade. Gledano sa turističke strane, ovaj događaj će omogućiti cirkulaciju većeg broja poslovnih ljudi iz regionalnih kompanija, koje će sigurni smo pokazati interesovanje za dodatno povezivanje i saradnju sa domaćim kompanijama i medijima”.

Neke od tema koje će biti zastupljene na događaju su:

  • digitalna promocija brenda
  • uspješne prakse u oblasti marketinga i odnosa s javnošću
  • kampanje koje su oduševile region
  • novi trendovi i najbolje prakse u oblasti digitalnog marketinga
  • media buying, media monitoring i budućnost medija

Pored edukativnih sadržaja, cilj je da se prisutni i kvalitetno zabave, ostvare nove kontakte i saradnje. Ubijeđeni su da će zanimljiv večernji muzički program, koncerti Lake i benda, kao i grupe Sopot, DJ program oduševiti posjetioce. Kreirali su i poseban Adrenalin Play Media Day u okviru kojeg će se posjetioci i predavači dodatno povezati, opustititi i zabaviti u prirodi uz hiking, rafting, team building, obilazak prirodnih ljepota i atraktivnih turističkih lokacija.

Razlozi zbog kojih trebate posjetiti ove događaje su mnogobrojni, a primarni svima može i treba da bude praćenje svjetskih trendova poslovanja i povezivanje sa ekspertima iz oblasti, koja je prepuna potencijala, novih prilika i mogućnosti za sve one koji znaju prepoznati kako se budućnost nalazi u sferi digitalnog marketinga i poslovanja unutar ove oblasti.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije