PojaveRadoznala Lola

Nećete vjerovati! Postoje pametnije stvari na internetu od društvenih mreža

Ovaj tekst nije namijenjen onima koji pod internetom ne podrazumijevaju samo fejsbuk i društvene mreže. Oni znaju da u izobilju mogućnosti koje internet nudi postoje i mnogo pametnije platforme preko kojih možete i učiti. Ali vjerujemo da je korisno saznati…

Sara Velaga

Ovaj tekst nije namijenjen onima koji pod internetom ne podrazumijevaju samo fejsbuk i društvene mreže. Oni znaju da u izobilju mogućnosti koje internet nudi postoje i mnogo pametnije platforme preko kojih možete i učiti. Ali vjerujemo da je korisno saznati i neke nove alate pomoću kojih možete naučiti nove i korisne stvari, koje ćete podijeliti i sa onima koji pod pojmom internet otvaraju fejsbuk aplikaciju. Uprkos tome što ne osporavamo mogućnost učenja i putem ove društvene mreže, postoji nezanemariv broj portala koji će vam zaista ponuditi nešto više od mogućnosti lajkovanja i dijeljenja audio-vizuelnih sadržaja. Ovaj put smo izbor sveli na pet opcija, a vama ostavljamo otvorenu mogućnost da listu proširite, svjesni da korisnih sadržaja nikada ne može biti previše.

PragerU

Kratki video klipovi, ali velike ideje. Ovo ne samo da je njihov slogan, već realni dobitak svakoga od vas koji želi za kratko vrijeme naučiti nešto novo i pokrenuti ideje veće od onih kojih je zamišljao da će ikada moći. Cilj sajta jeste omogućavanje spoznaje šta se sve može unaprijediti pomoću interneta. Video klipovi koji ne traju više od pet minuta, olakšavaju svakodnevicu i učenje više od stotinu miliona ljudi svake godine.

The school of life

Sajt je posvećen razvoju emocionalne inteligencije kroz različite tekstove, metode i lekcije. Kako pronaći ispunjenje na poslu, unaprijediti svoje veze sa drugima, razumijeti prošlost, postići unutrašnji mir i balans, ali i razumijeti sebe i druge u ovom svijetu. Nekada ne razmišljate dovoljno o najvažnijim segmentima svog života, jer ih ne doživljavate na pravi način. Upravo zato ovdje se kriju različite vježbe, stimulacije i metode za poticanje znatiželjnosti i otvorenosti uma, koji omogućava užitak u životu.

Self improvement

Sve što se nalazi na ovom svijetu podložno je promjenama, koje često dovode do uspjeha i razvoja vještina. Međutim, ako ste i dalje na istom mjestu bez ambicije i sklonosti da napredujete, moguće je da ostanete na toj poziciji duže nego što ste očekivali. Potrebno je izaći iz okvira i srušiti svoje barijere, jer jedino tako ostvarićete uspjeh. Ako ste isuviše nejaki i introvertni, postoje savjeti kako da promijenite svoju svijest i da pobijedite strahove koji su vam glavna prepreka ka ostvarenju ciljeva.

Mental floss

Ako ste iz kategorije “Želim uvijek nešto novo da saznam” poput odgovora na pitanje “Zašto školjke zvuče kao okean?” onda će Mental floss brzo postati vaše omiljeno mjesto. Često ćete imati onaj osjećaj “Pa kako su znali da me baš ovo zanima?”

Ne znamo kako, ali znamo da su sjajni!

Skills you need

Od razvoja ličnih vještina, preko interpersonalnih pa sve do onih za javna nastupanja i liderstvo, ovaj sajt omogućava vam da naučite kako da razvijete postojeće vještine, ali i da napravite osnove u nekim oblastima. Ovaj sajt vam može biti baza i početna stanica na kojoj ćete pronaći mnoštvo drugih linkovanih, u zavisnosti od teme pa tako za roditelje imaju posebni odjeljci za različitim potrebama roditelja koji žele učiti, a ujedno i drugačijim linkovima. Vjerujemo da će vam dobro doći.

A uzmite u obzir da je ovo tek početak i da na internetu postoji još bezbroj mogućnosti da učite, razvijate se i napredujete. Zato bi bila ogromna šteta kada biste to sve zanemarili za još jedan skrol po naslovnici fejsbuka. Možete vi, ali šta vam to u konačnici donosi?

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije