AktivizamHrabra Lola

Molim vas, vratimo Sofiji osmijeh! Neka lavica ozdravi!

Tuga bi trebalo da bude jedina riječ koja bi opisala situaciju. Ali, u ovom momentu ne pristajem na to. Ljudi, pred nama je nova borba! Imamo važan zadatak… Svi do jednog! Ima samo tri godine. Ovih dana njena najveća “muka”…

Žana Gauk

Tuga bi trebalo da bude jedina riječ koja bi opisala situaciju. Ali, u ovom momentu ne pristajem na to. Ljudi, pred nama je nova borba! Imamo važan zadatak… Svi do jednog!

Ima samo tri godine. Ovih dana njena najveća “muka” trebalo je da bude učenje novih riječi, nizanje novih nestašluka, otkrivanje svijeta, spoznaja ljubavi… Ali, život je htio drugačije. Na njena malena leđa stavio je ogromnu borbu.

Onu protiv akutne limfoblastne leukemije! Oboljela je sa nepuna četiri mjeseca.

Njeno ime je Sofija Mićević. Za te tri godine tri života je preturila preko leđa. Do sada se borila sama… Mala lavica! Sada smo joj potrebni mi.

Sinoć sam slušala vapaj njene porodice, danas tražim način da joj pomognem. Da joj pomognemo! Da se izborimo za njen osmijeh i djetinjstvo!

U Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije “Dr Vukan Čupić” iscrpljene su, kažu, sve mogućnosti, a jedino preostalo rješenje je liječenje metodom primjene T-ćelija, nakon čega slijedi nova transplantacija koštane srži. Ova metoda liječenja se može sprovesti samo u Americi. Tamošnji stručnjaci Sofiji daju visokih 80 odsto šansi.

Njeno ime je Sofija Mićević. Ima tri godine i tri života preturena preko leđa. Do sada se borila sama… Mala lavica! Sada smo joj potrebni mi. Sinoć sam slušala vapaj njene porodice, danas tražim način da joj pomognem. Da joj pomognemo! Da se izborimo za njen osmijeh i djetinjstvo!

Sofijina majka Simona kaže da je potrebno da prođe četiri mjeseca da bi Sofija otišla na sljedeću transpantaciju, ali ovdašnji ljekari tvrde da djevojčica neće izdržati jer je stanje izuzetno kritično.

NOVAC JE HITNO POTREBAN!

Klinika “Jons Hopkins Medicine International” u Baltimoru je jedina koja zasad predstavlja spas. Za prvi dio liječenja potrebno je 270.000 dolara. Milorad Dodik, predsjednik RS, sinoć je uplatio 20.000 dolara na račun malene Sofije, ali daleko smo od potrebne cifre.

Jedino preostalo rješenje je liječenje metodom primjene T-ćelija, nakon čega slijedi nova transplantacija koštane srži. Ova metoda liječenja se može sprovesti samo u Americi. Tamošnji stručnjaci Sofiji daju visokih 80 odsto šansi.

Od 1. aprila biće aktivan i m:tel humanitarni broj, a otvoreni su računi za Sofijin spas. Novac možete donirati i na ovaj način.

Privrednici, ministri, pomoćnici, poslanici, gradonačelnici, načelnici, odbornici, političke stranke, aktivi, udruženja, organizacije, radnici, LJUDI, pomozite! Ova cifra nije i ne smije biti nedostižna! 

Darujmo Sofiji nadu i osmijeh! Ona će nam svima višestruko vratiti igrom, drugarstvom, peticama, pročitanim slikovnicama i knjigama…! Vratiće nam činjenicom da je zdrava i srećna!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije