FantastičnoZabavna Lola

SANDA MEŠINOVIĆ: ŠTA ĆE ŽENA SAMA U KAFANI?

Ili u kinu? Ili na osmomartvskom putovanju? Seminaru ili vikendu sa drugaricama, ne daj Bože? Odmah lovi ili je u potrazi. Našla šemu, ili traži nekoga, ne voli, vara ili ko zna šta još tu sve ne. Ja, eto, svaki put…

MOJE JE DA PIŠEM. TVOJE JE DA ČITAŠ. NAŠE JE DA SE PRONAĐEMO Sanda Mešinović

Ili u kinu? Ili na osmomartvskom putovanju? Seminaru ili vikendu sa drugaricama, ne daj Bože? Odmah lovi ili je u potrazi.

Našla šemu, ili traži nekoga, ne voli, vara ili ko zna šta još tu sve ne. Ja, eto, svaki put kada prelazim granice i idem na svoje putešestvije, dobijem namig i šeretski pogled graničnih službenika.

“Gdje putujete?”

“U Beograd.”

“Beograd, kažete… Sami?”

Evo ga, uvijek ista minutaža. Čini mi se da mogu štopericu da navijem, mislim mogla bih, neću fulati.

“Da, idem na neki seminar.”

Naglasim seminar, čisto da podgrijem situaciju.

“Seminar, kažete”, odgovara kao da sve zna, i oca mi i majku i šta sam imala u petom iz matematike i šta je seminar i šta se tamo radi, sve on zna.

“Ja sam mislio da idete tražiti momka. Takva cura pa ide sama.”

Ha! Sladak je ovako sav wanna be funny 🙂

Oke, Sanda, hajde budi blaga, život je ionako jedna velika zajebancija pa prihvati izazov. Na momenat zaustavim pogled duže nego što je pristojno, okrenem lice prema njemu i potpuno tiho, kao da mu priznajem šta sam radila prošlog ljeta, odgovaram:

“Ma seminar”, nasmijem se i namignem.

“TO se sada tako kaže.”

Paf!

Muk na mikrostotinku.

E sada, ako ste u stanju zaustaviti cijeli svijet na taj jedan momenat, moći ćete vidjeti sav raspon emocija u drugom čovjeku. U tom djeliću stotinke, kada se dešava reakcija koju ne očekujete, lako čitate sav background od samog rođenja do ovog momenta osobe koja je do maloprije vodila igru.

U tom trenu, kada se svijet zaustavio, u gospodinu sam preko puta prepoznala i malu pobjedu, jer misli da je pogodio gdje sam se uputila, ali i obrise stida, sramote i djeliće odgoja koje vuče iz porodice, a u kojem je još jednom potvrđeno PRAVILO i UVJERENJE – ženi ne treba vjerovati.

Kada se šiša, našla je nekoga.

Kada se uređuje, našla je dvojicu.

Kada ti ne da svaki put kada ti se traži, našla je trojicu.

Kada ide na bilo kakva putovanja, ode na kamaru, da izvinite na izrazu.

E sada, ima divnih muškaraca koji ne podliježu ovim pravilima, koji su dosta samosvjesni, rade na sebi IZNUTRA, emancipovani, sa dosta promijenjenim načinom razmišljanja od prije pedeset godina, ali opet sve nekako padne u vodu onog momenta kada im žena ili partnerka počne mijenjati frizure i češće ostaje duže na poslu.

Manje-više, crv sumnje počinje da radi i onda naši divni muškarci izvlače isti obrazac oca, đeda, društva i naučenog. Kreću propitivanja “šta ćeš ti tamo”, “šta će ti te nove obrve”, “što si počela da treniraš, da nisi našla nekog”.

E, tu je začkoljica, taj “neko” je esencija svega.

Taj “neko” nije priča treće strane, jer taj “neko” počinje dovoditi u pitanje sve što VI jeste ili niste svom partneru preko puta. U tim momentima vi ne preispitujete njega ili nju, već sami sebe. Iako niste svjesni, koncept vaše ljubavi prema vama samima pokazuje svoje lice te strahovi i vaši kompleksi izbijaju na površinu.

Odnosno, vaš partner i vaša veza izvlače na površinu sve ono što o sebi sami mislite.

Da li sam dovoljno lijep, da li sam dovoljno pametan, dobar, čega se bojim u životu i kakve su moje misli o meni samom pitanja su koja postavlja vaša podsvijest. Svijest pak tretira samo površinu, što bih ja rekla, grube radove i nema veze sa pravim stanjem stvari.

Svijest kaže: “Koga si našla”, podsvijest, u stvari, pita: “Da li za sebe mislim da sam dovoljno dobar”.

Svijest: “Što ideš na treninge”, podsvijest: “Ne volim sebe i svoje tijelo, pa mislim da ga nećeš ni ti voljeti”.

Tako možemo nabrajati do sutra, jer sumnja prema drugoj strani nije ništa drugo do vaša sopstvena sumnja u sebe.

Međutim, ako postoji vaša ljubav prema sebi, onda nećete nikada misliti da druga strana ima potrebu loviti “dodatnu” ljubav, jer joj nije potrebna. Jer VAMA ne treba.

Ako ste svjesni svih vaših mana, ali i dobrih stvari, onda nemate razloga da ih skrivate i da se pretvarate da ste neko drugi, samo da biste impresionirali i zadržali partnera. Naprosto, budete ono što jeste 24/7.

Ukoliko se vi dobro osjećate u svojoj koži i volite svoje tijelo, onda ne sumnjate u drugu stranu kada počne paziti na ishranu ili se odvaži na neki trening. Ako ste svjesni da je SAVIM NORMALNO imati par minuta za sebe u toku sedmice, onda odlazak na hobije ili kratka putovanja druge strane NISU NENORMALNA aktivnost vašeg partnera.

Ako sumnajte u sebe, sumnjaćete u sve što vam dolazi od partnera, jer, sjećate se, partneri su naša ogledala.

Ukratko, ono sve što vam dolazi reakcija je na vaše unutrašnje stanje duše.

Tačka.

I da se razumijemo, sve ovo važi i za žene. Sumnja i kompleksi, ljubav ili ne ljubav prema sebi su emocije koje nemaju pol, nisu ekskluzivno rezervisane samo za jednu stranu. I muškarci i žene boluju od istih boljki, to smo valjda do sada naučili.

Niti su oni niti smo mi išta bolji jedni od drugih, svi imamo iste postulate i isti cilj – zavoljeti sebe kako bismo mogli bezuslovno voljeti sve što nam dolazi u ovom kratkom životu. Stoga, naredni put kada vam padne na pamet “šta će žena sama u kafani”, pitajte se zašto tako razmišljate.

Jer, zaista, kada se svjesni sebe, onda je putovanje – putovanje, kafana – kafana, a teretana – teretana. Kada volite sebe, onda ne “lovite” i ne mislite da druga strana to isto radi. Jer se ljubav ne lovi. Ona dođe sama.

Ali kada nemate ljubav prema sebi, onda ste VI sami gladni kao vukovi i tada odlazak vašeg partnera, čak i u biblioteku, vama izgleda kao odlazak u bordel.

Ili moj odlazak na seminar za graničara šaljivdžiju – spremna svadba sa kumovima i pečenjem. 🙂

Nigdje veze.

Mada, lijepo zvuči. 🙂

 

P.S. Razumijeti šta je u vama znači gledati očima ljubavi drugu stranu. Na dvodnevnom seminaru Healing love (iscjeljujuća ljubav) upravo ćemo raditi na otklanjanju blokada u partnerskim odnosima, jačati ljubavi prema sebi i na kraju manifestovati bezuslovnu ljubav i partnera koji su vam kosmički namijenjeni.

Više informacija OVDJE.

 

Let the #SMess be with you.

#Sandologija

Mess – engl. nered.

Nered je početak svakog Reda.

Ljubi svoj nered. Iz njega će poteći tvoj Red.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije