NevjerovatnoZabavna Lola

Japan ima novi toalet papir koji ne služi za ono što ste mislili

Odlazak u toalet ranije je značio ako je u pitanju veća nužda neminovno čitanje sastava deterdženata, paste za zube ili bilo čega što vam se nađe pri ruci unutra. Razvojem tehnologije razvila se i naša potreba da budemo u korak…

Sara Velaga

Odlazak u toalet ranije je značio ako je u pitanju veća nužda neminovno čitanje sastava deterdženata, paste za zube ili bilo čega što vam se nađe pri ruci unutra. Razvojem tehnologije razvila se i naša potreba da budemo u korak sa vremenom pa čak i u toaletu. Zato smo naučili ići sa telefonima, gdje skrolujemo naslovnicu umjesto čitanja sastava deterdženta. Nakon što operemo ruke vratimo se istim tim telefonima i nastavimo tamo gdje smo stali. Ali jeste li znali da se na ekranu mobitela nalazi čak pet puta više bakterija nego na dasci wc šolje? Dakle, bez obzira na pranje ruku vratili ste se na nešto što je toliko prljavo da vam je bolje bilo čitati sastav deterdženta od skrolovanja naslovnice.

Kako bi stali tome u kraj, sjajni Japanci došli su na inovativnu ideju. U toalete su dodali i rolne papira za brisanje ekrana, koji ujedno služe i kao turistički vodič na kojemu se nalaze sve informacije koje vas mogu zanimati dok putujete Japanom. Korisno i kreativno, zar ne? Ne samo da su vam dali korisne informacije, nego su vas i zaštitili od bakterije i virusa koji se razmnožavaju na vašem ekranu mobilnog telefona.

Jeste li znali da se na ekranu mobitela nalazi čak pet puta više bakterija nego na dasci wc šolje? Dakle, bez obzira na pranje ruku vratili ste se na nešto što je toliko prljavo da vam je bolje bilo čitati sastav deterdženta od skrolovanja naslovnice.

Video možete pogledati ovdje, a jedino pravilo glasi: “Ne pokušavajte se obrisati ovim papirom”.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije