Ljudski odnosiPraktična Lola

Zašto ne koristite lubrikante češće?

Kada govorimo o seksualnim odnosima često smatramo kako nema tabu tema, kako smo otkrili sve i da su stvari u konačnici sasvim jednostavne.

Priredila Sara Velaga

Bilo da se radi o tome da želite imate threesome ili doživjeti orgazam samo uz pomoć dodirivanja bradavica (i to je moguće). Ipak se međutim dešava da uprkos svim temama, pitanjima, ali i odgovorima dođete do trenutka u kojem se zapitate “Koji su to seksualni trikovi koji vaš odnos mogu dodatno začiniti”?

Konačno imamo odgovore i oni nisu nimalo razočaravajući. Neke ste možda čuli i ranije, ali su svi intrigantni i zanimljivi, jer će vam omogućiti ono najvažnije. Ponovno zbližavanje sa partnerom.

Neka predigra traje

Većina ljudi vjeruje kako je seks jednak linearnoj jednačini koja glasi: ljubljenje, maženje, snošaj i spavanje. Ali to nije tako jednostavno kako se čini. Predigra bi mogla trajati cijeli dan, kako bi veče imala pravi smisao. Mogu to biti jednostavne stvari kao što su nježni poljupci prije odlaska na posao, ali i seksi poruke tokom pauze za ručak. Što učestalije to bolje. Opišite mu šta nosite na sebi i obrnuto, probudite maštu i onda se sa vrata bacite na njega. Doživljaj će biti mnogo intenzivniji.

Zaboravite na sve i prepustite se

Shvatite da seksualni odnos dolazi kao šlag na kraju vašeg dana, ali to ne znači da ga pokvarite sa svim problemima sa kojima ste se suočili tokom njega. Ne postoji ništa gore od ubijanja raspoloženja naglim razgovorom o teškim temama i svakodnevici. To ne znači da ne budete iskreni prema partneru, ali odvojite posebno vrijeme kada ćete razgovarati, jednako kao i vrijeme kada ćete se posvetiti samo jedno drugom i prepustiti se užitku.

Ostanite angažovani u svojim samostalnim životima

Strast prema partneru nije dovoljna da vas održi zajedno. Potrebno je da je osjećate i prema svom poslu i životu, odnosno da shvatite koji je smisao vašeg postojanja i šta vas usrećuje, pokreće, ali i uzbuđuje. Budite aktivni u svom životu i prenesite tu energiju i u spavaću sobu. Jedino tako doživjećete obostrani užitak, jer ako nemate šta podijeliti sa partnerom i slušate samo šta je on sve doživio, teško da ćete doživjeti i nešto više u krevetu.

Budite slobodni sa korištenjem lubrikanata

Dobar način da ovo shvatite jeste da uporedite lubrikante sa novcem. Ne može ga biti previše, zar ne? Neopravdano je koliko se i dalje stigmatizuje upotreba lubrikanata, poistovjećujući ga sa postojanjem nekog problema, što uopšte nije tačno. Bez obzira na prirodnu navlaženost ženskog polnog organa, dodatno neće škoditi. Osim što će olakšati penetraciju, omogućiće veći seksualni užitak i mogućnost za dostizanje orgazma.

 

Igrajte se i otkrivajte nove stvari

 

Kada ste umorni i bez seksualnog nagona iskoristite afrodizijake i svoja dotadašnja iskustva koja vas vezuju uz seksualno uzbuđenje. Dozvolite sebi da se poigravate sa partnerom i istražujete šta vas uzbuđuje i šta ste novo spremni da isprobate. Jednostavno se lišite svih strahova i prepustite se trenutku uživanja, koji će vam značiti i izgradnju boljeg odnosa sa partnerom nakon što se u potpunosti otvorite u komunikaciji.

Recite to naglas

Ovo podrazumijeva i prethodno navedenu stavku, a koja se odnosi na seksualnu, emocionalnu i fizičku povezanost sa partnerom. Oslobodite se straha i recite šta želite naglas. Bilo da se radi o drugačijem dodirivanju tokom predigre, skrivenim željama ili samom činu penetracije. Dozvolite partneru da vas upozna i otkrije novu dimenziju vašeg odnosa tako što ćete mu reći šta volite, a šta ne. Nema potrebe da osjećate sram, jer se ipak radi o osobi sa kojom provodite većinu vremena i sa kojom dijelite svoju intimu, a samim tim i seksualne fantazije i snove. To ne znači da ćete imati apsolutno sve zajedničko sa njim, kao ni to da će vam se svaka ideja svidjeti, ali cilj je u tome da se oslobodite i razgovarate o tome.

Seksualnost kao as u rukavu

Neka vaša seksualnost bude uvijek tu negdje na dohvat ruke, ali skrivena. Jedino tako vaš partner će je željeti više, jer mu neće uvijek biti dostupna i transparentna. Neka vaša zavodljivost bude vješto zavučena u vaše rukave, gdje će poslužiti kao as u pravom trenutku. Zavodite jedno drugo svakodnevno sitnicama, a onda u potpunosti oduševite jedno drugo u krevetu.

Izvor: Stylecaster

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije