Loliteti

LOLITETI: Greenmili veganski kolači, ljubav na prvi zalogaj

Možete li zamisliti kolače bez mlijeka, šećera i jaja? Ako niste mogli, tu smo da vas razuvjerimo, a sve vegane obradujemo mjestom u Banjaluci koje će obožavati. Naime, prije nepuna dva mjeseca pojavili su se oni. Greenmili vegan cakes kao…

Sara Velaga

Možete li zamisliti kolače bez mlijeka, šećera i jaja? Ako niste mogli, tu smo da vas razuvjerimo, a sve vegane obradujemo mjestom u Banjaluci koje će obožavati. Naime, prije nepuna dva mjeseca pojavili su se oni. Greenmili vegan cakes kao konačno realizovana ideja Gorice Popović koja je završila marketing, a koja je kroz svoju vegansku ishranu došla do zaključka kako u gradu Banjaluka nedostaje nešto novo i zdravo. Strah od neizvjesnosti od same realizacije i upuštanja u cijelu priču savladala je uz podršku svog momka, Radovana Arežine koji je pjesnik.

Možete li zamisliti kolače bez mlijeka, šećera i jaja? Ako niste mogli, tu smo da vas razuvjerimo, a sve vegane obradujemo mjestom u Banjaluci koje će obožavati.

Njihova ljubav prema umjetnosti i ljepoti kreativnog rada evoluirala je u zajednički projekat, u kojemu su potpuno sami preuzeli brigu o svemu. Uprkos tome što je Radovan kraće u ovom poslu, veoma brzo se snašao i postao glavni ekspert za pravljenje čokoladne torte, koju, kako dodaje Gorica pravi sada bolje od nje. Ona se u međuvremenu poigrava chia sjemenkama, lećom, prirodnim sastojcima poput orašastih plodova, kakao maslaca, raznovrsnog voća, kako bi napravila ukusne i zdrave sirove torte i ostale poslastice.

Tako je svaki novi kolač priča za sebe. Svjesni toga da je veoma važno imati i kvalitetne fotografije rade samostalno i na imidžu stranice, gdje svakodnevno obaviještavaju svoje kupce o novostima, cijenama i sastojcima.

Radovan je ujedno zadužen i za dostavu, u sklopu koje se potrude oboje da kupci dobiju kreativno pakovanje i kvalitetan proizvod. Na pitanje o planu b kao pripremi na eventualni neuspjeh, ali i dalje planove, Gorica odgovara:
“Od samog starta nije postojao plan b. Vjerovala sam da uz ljubav i trud jednostavno mora doći i uspjeh i tako je i bilo. Plan nam je u budućnosti otvoriti možda i radnju, kao i proširiti se na druge gradove pa čak i države, jer smo već imali priliku dobiti pitanja za dostavu naših proizvoda na druga mjesta, čak i van BiH”.

Dodaje kako su i više nego zadovoljni trenutno postignutim, jer s obzirom na tek nepuna dva mjeseca od postojanja svakoga dana imaju sve više narudžbi, što ih uveliko raduje i oduševljava. Priča o nastanku simpatičnog imena samog brenda je u duhu njihove zaljubljenosti i emocija koje su čitavu priču i pokrenule.

“S obzirom na to da jedno drugo zovemo mili, a ja sam velika zaljubljenica u prirodu i očuvanje okoliša, jednoga dana je Radovan prije nego li je ova ideja uopšte rođena, rekao “pa ti si moj Greenmili”. Nekoliko mjeseci poslije, kada smo krenuli u ovaj projekat i razmišljali o nazivu za nas brend, oboje smo se uzviknuli – zašto da ne bude Greenmili. Radili smo sami logo i sve neophodne detalje”, ističe Gorica.

Uprkos tome što su namirnice sa kojima rade dosta skuplje od onih koje imaju životinjsko porijeklo, cijene njihovih kolača su veoma pristupačne i ne razlikuju se od prosječnog kolača koji možete pojesti u bilo kojem ugostiteljskom objektu, a koje pri tome ne sadrže namirnice kao što su njihove. U skladu sa željama kupaca voljni su uraditi i neko kreativnije pakovanje, a u budućnosti možda povezati i Radovanov talenat za poeziju pa ispisati i poneki stih vama dragim osobama u samom pakovanju.

Od samog starta nije postojao plan b. Vjerovala sam da uz ljubav i trud jednostavno mora doći i uspjeh i tako je i bilo. Plan nam je u budućnosti otvoriti možda i radnju, kao i proširiti se na druge gradove pa čak i države, jer smo već imali priliku dobiti pitanja za dostavu naših proizvoda na druga mjesta, čak i van BiH

Nasmijani, pozitivni i maksimalno posvećeni svom poslu, njih dvoje su primjer ostvarenja želja i snova u naizgled nemogućim uslovima. Svima koji se razmišljaju trebaju li i mogu li krenuti njihovim putem poručuju kako je ljubav dovoljna da se priča pokrene, jer ako je ona vaš pokretač nemoguće je da ideja propadne.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije