DogađajiRadoznala Lola

Druga sedmica u mjesecu fotografije u Beogradu

Ako već ranije niste imali priliku posjetiti Beograd u okviru mjesece fotografije, sada je pravo vrijeme za to. Sutra, petog aprila u 19 časova u Umetničkoj galeriji Stara Kapetanija predstaviće se autor Nenad Vilimanović izložbom “2 u 1”. “Ideja projekta…

Sara Velaga

Ako već ranije niste imali priliku posjetiti Beograd u okviru mjesece fotografije, sada je pravo vrijeme za to. Sutra, petog aprila u 19 časova u Umetničkoj galeriji Stara Kapetanija predstaviće se autor Nenad Vilimanović izložbom “2 u 1”.

“Ideja projekta je nešto kao „spontani“ ili „prirodni“ diptih, odnosno diptih koji je nastao odmah u inicijalnom procesu stvaranja fotografije i koji predstavlja dva potpuno odvojena kadra u jednom kadru na jednoj fotografiji (2 u 1). Diptih po definiciji predstavlja dva umetnička dela koja stoje jedno pored drugoga i iako različiti, zajedno čine jednu celinu.

Dan kasnije imaćete priliku da dođete na otvorenje izložbe “Vrh grada” autora “Iza ekrana” koja će trajati sve do 18. aprila. Necenzurisane knjige i priče o životima stanovnika udaljenih područja koji po prvi put imaju pristup struji, zahvaljujući solarnoj energiji samo su dodatni motivi koji vas mogu navesti da više informacija o samom mjesecu fotografije u Beogradu pronađete ovdje.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije