FantastičnoZabavna Lola

Najljepša ljubavna pisma svih vremena na jednom mjestu

  Orson Welles za Ritu Hayworth “Najdraži anđelu, vjerujem da se mnogi od nas osjećaju izuzetno usamljeno u ovom velikom svijetu, ali moramo se snažno zaljubiti kako bi promijenili to. Lijek za usamljenost je shvatanje potrebe za društvom. Ali kada…

Priredila Redakcija-

 

Orson Welles za Ritu Hayworth

“Najdraži anđelu,

vjerujem da se mnogi od nas osjećaju izuzetno usamljeno u ovom velikom svijetu, ali moramo se snažno zaljubiti kako bi promijenili to. Lijek za usamljenost je shvatanje potrebe za društvom. Ali kada to kažem, mislim na onu posebnu vrstu društva, podrške i ljubavi. Mislim na tebe i mene. Ti si moj život i moja potreba. Ubrzaj sunce da dani što prije prođu kako bih te uspio uskoro vidjeti”.

Marilyn Monroe za Joe DiMaggia

“Ne znam kako da ti opišem koliko mi nedostaješ. Volim te do granica neizdrživosti. Sve što želim, sve što trebam, sve što volim si ti, zauvijek. Želim biti gdje god si ti i želim biti sve što ti treba i što želiš da budem. Obećavam da ću se pridržavati naših dogovora i da neću više kasniti. Trudiću se više, obećavam”.

Johny Cash za June Carter Cash

“June, uvijek si znala sa riječima i znala si sa mnom. Uzbuđenost i prvi nalet strasti možda više ne postoje, ali prsten vatre koji nas spaja je uzavreliji više nego ikada”.

“Srećan ti rođendan princezo. Znaš me, a i ja tebe znam. Kada ćutiš znam šta govoriš. Nekada nerviramo jedno drugo, nekada se uzimamo zdravo za gotovo, ali u trenucima kao što je danas ovaj shvatim da imam najbolju ženu na svijetu sa sobom. Predmet si požude i osoba koja me održava živim. Volim te”.

Elizabeth Taylor za Richarda Burtona

“Voljela bih ti reći sve što osjećam prema tebi. Sve svoje strahove, svu uzbuđenost, animalni nagon i potrebu za tvojim dodirom. Svu ljutnju, ljubomoru, ali i bijes koji osjećam voljela bih verbalizovati, ali ne mogu. Samo se mogu nadati da ćeš prepoznati to u meni”.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije