Ljudski odnosiPraktična Lola

Gwyneth Paltrow govori otvoreno o analnom seksu na svom portalu

Omiljena nam je još iz raznih filmova u kojima smo je gledali, ali u posljednje vrijeme nas savjetuje o stvarima koje možda nismo htjeli znati od nje, ali saznali smo i moramo priznati, koristilo nam je. Na svom sajtu u temi…

Priredila Sara Velaga

Omiljena nam je još iz raznih filmova u kojima smo je gledali, ali u posljednje vrijeme nas savjetuje o stvarima koje možda nismo htjeli znati od nje, ali saznali smo i moramo priznati, koristilo nam je. Na svom sajtu u temi Sex Issue of Goop, čitateljima je poručila da ako ih analni seks uzbuđuje, definitivno nisu usamljeni.

“U početku je bilo šokantno, onda je dobilo kulturološko značenje, a danas je u suštini na dnevnom repertoaru svake spavaće sobe” izjavila je ona.

Podaci o broju heteroseksualnih parova koji su se odlučili na analni seks variraju od 30 do 40 % a njeni tekstovi na blogu govore i o tome kako pornografski sadržaji djeluju na njih, ali i kako zaštiti svoje zdravlje ako se odlučite na analni seks.

Glumica vjeruje kako je potrebno mnogo više raditi na seksualnom obrazovanju mladih i razgovarati sa njima što ranije o svemu što ih u životu čeka. Vjeruje kako su djeca upravo zbog nedostatka obrazovanja uskraćena za osnovne komponente koje im mogu pomoći prilikom stupanja u seksualne odnose, ali i masturbiranja. Osim toga, ako se analni seks predstavi kao normalan oblik seksualnog zadovoljstva, neće postojati razlog zbog kojeg će se djeci stvarati predrasude o upražnjavanju istog.

Gwyneth poručuje da istovremeno stimulišete i klitoris, kako biste postigli seksualni užitak tokom analnog seksa, a prije svega da odlučite želite li to ili ne.

Seks nije tabu tema, a jednako tako nije ni analni. Zato vam Gwyneth poručuje: “Samo uživajte”.

Izvor: Marie Claire

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije