AktivizamHrabra Lola

Kate Winslet ima poruku za one koji su rekli da je debela

Od srednjoškolskih dana pa sve do danas, Kate se susretala sa uvredama i osudama društva. Govorili su joj da je debela, a kasnije predložili da se zadovolji ulogama za “debele djevojke”. Smijali su joj se, izazivali i govorili kako će…

Priredila Sara Velaga

Od srednjoškolskih dana pa sve do danas, Kate se susretala sa uvredama i osudama društva. Govorili su joj da je debela, a kasnije predložili da se zadovolji ulogama za “debele djevojke”. Smijali su joj se, izazivali i govorili kako će polako doći vrijeme da će biti presrećna time da uopšte dobije pomenute uloge.

“Mnogo puta sam čula rečenicu:”Jednostavno nisi ono što tražimo”. Ali to me nije navelo da se zatvorim u sobu i plačem, odustanem od svog sna. Ignorisala sam negativne komentare i vjerovala u sebe. Odlučila sam da se izdignem iznad toga i radim marljivo i predano na sebi. Potrebno je biti neuništiv, kada nešto voliš i vjeruješ da si vrijedan da uspiješ. Nekada je vjera u sebe upravo najteži dio cijele priče”, istaknula je u svom ohrabrujućem govoru.

I uprkos svemu tome, Kate je uspjela dobiti najveću ulogu ikada u filmu koji se pamti i vrijedi za jedan od najvećih ikada snimljenih. Glumila je u Titaniku. To je navodi da svima poruči kako možete biti bilo gdje i raditi bilo šta, ali prije ili kasnije ćete dobiti ono što vam pripada, ako dovoljno vjerujete u sebe.

Ona je naučila savladati svoje strahove, ne tražiti izgovore za neuspjeh i jednostavno se posvetiti svemu što je čini srećnom. Zadovoljna i ispunjena sobom onakvom kakva jeste. Mršava, debela, mlada ili starija, svoja i samouvjerena Kate Winslet.

Mnogo puta sam čula rečenicu:”Jednostavno nisi ono što tražimo”. Ali to me nije navelo da se zatvorim u sobu i plačem, odustanem od svog sna.

Zavolite i vi sebe, pokažite svijetu da bez obzira na sve komentare, predrasude i uvrede vi znate koliko vrijedite. Takvi ćete sigurno i uspjeti.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije