Rekli su

Štetosteron: Zašto ćeš umrijeti sama?

Zašto ćeš umrijeti sama? Proveo sam većinu svog patetičnog života okružen ženama. Braće imao nisam, već tri sestre, pa su mojim turobnim odrastanjem vladale Barbike, gatalice, lastiš i teška borba sa seksualnim identitetom. Sami Bog zna kako sam odrastao u…

Štetosteron

Zašto ćeš umrijeti sama?

Proveo sam većinu svog patetičnog života okružen ženama. Braće imao nisam, već tri sestre, pa su mojim turobnim odrastanjem vladale Barbike, gatalice, lastiš i teška borba sa seksualnim identitetom. Sami Bog zna kako sam odrastao u čovjeka koji će se prije okrenuti za omamljujućim mirisom ženskog parfema, negoli za snažnim, muškim rukama.

Ipak, takvo odrastanje je imalo svoje posljedice. Recimo, uvijek su me zadnjeg birali kad se igrao fudbal i uvijek sam stajao na golu (što je bila dobra stvar jer sam bio debeo, pa sam pokrivao puno više prostora). Recimo vol. 2: ni dan danas ne mogu da čujem kikotanje grupe djevojčica, a da ne mislim da je jedna od njih došapnula ostalima “vidi ovog jadnika” ili nešto slično. (Napomena: imam 35 godina.)

“vidi mu stomačine”

Jebote, čak sam i profesionalno najebo! Nisam mogao (kao svaki čestit muškarac) da radim za neku sportsku redakciju gdje bih pio pivo, puštao stomak i jeo bureke po cijeli dan, nego sam završio u redakciji u kojoj rade samo žene, gdje tri puta sedmično doručkujem bezglutenski potaž od sojinog kefira (opet pitam: da li je kefir neka vrsta životinje?), redovno se kupam i gdje ne smijem postići dva promila do 12h.

O tempora, o mores!

Ali, ovo nije (još jedan) tekst o meni. Danas pričam o vama, žene. Zato što, vidite, upravo zato što sam odrastao (a čini mi se da ću i ostariti) među ženama, znam jako mnogo o vama. Zato mogu da na osnovu samo nekoliko činjenica o nekoj od vas pogodim da li će umrijeti sama, i zašto.

U nastavku lista “Zašto ćeš umrijeti sama?”

 1. Zato što se pronalaziš u pjesmi “Trideset”, izvođača “Ničim izazvan.” Amandman: zato što imaš više od 18 godina i još uvijek se pronalaziš u pjesmama. Nemoj se pronalaziti u pjesmama.
 2. Zato što čekaš gospodina pravog. (Jebem ti Seks i grad, da ti jebem.)
 3. Zato što imaš psa ili mačku i svima govoriš da je to “tvoja beba”, “mamino zlato” ili nešto slično.
 4. Zato što si nakon sto godina pristala da izađeš sa finim momkom i poslije druge čaše vina krenula pričati o bivšem momku i nisi začepila narednih pola sata.
 5. Zato što se previše trudiš da uhvatiš bidermajer na svadbi svoje prijateljice. Pretjerujem? Bog te ne ubio, oborila si dvije, a polomila si rebra trećoj djevojci.
 6. Zato što stojiš sa strane kad se baca bidermajer, zato što si previše kul, moderna, jaka i osnažena žena i svaki pomen bilo kakvog vezivanja te užasava. 
 7. Zato što si svakom svakom muškarcu u životu izjavila ljubav nakon 7 dana. Not cool, man.
 8. Zato što glumiš časnu sestru i nećeš prije petog sastanka da legneš sa čovjekom kako čovjek i žena treba da legnu.
 9. Zato što slušaš savjete o vezama koje pišu ženski časopisi. (Vezano za prethodnu stavku.)
 10. Zato što ste ti i tvoje jednako usamljene prijateljice inventar po kafanama, kafićima i klubovima, gdje plešete i pokazujete kako vam muškarci ne trebaju. Osim konobara. Upamti: niko ne voli klaberke.
 11. Zato što tvoja PMS nadrkanost traje 365 dana u godini.
 12. Zato što burno reaguješ na tetkino “kad ćeš se udati”, pa izrevoltirana napišeš blog post/FB status u kojem objasniš da ne možeš da vjeruješ kako čitav svijet samo to očekuje od tebe. Iskuliraj, i tetku zabole neka stvar. Samo nije znala šta drugo da priča sa tobom.
 13. Zato što provedeš pola dana pripremajući se za izlazak, napičiš se tako da izgledaš kao seks bomba, pa onda namjestiš “ŠTA GLEDAŠ?!” facu kada dođeš u grad. Naravno da ti muškarac neće prići, kad izgledaš kao da ćeš ga izbosti nožem. (Ta “hard to get” fora odavno ne prolazi – ima previše “easy to get” žena. Ohani malo, ne valja ni jedna, ni druga krajnost.)
 14. Zato što je “tvoj posao – tvoja najveća ljubav.” Ne seri, znamo da plačeš u jastuk do 2 poslije ponoći.
 15. Zato što se pronalaziš u heštegu #girlpower.
 16. Zato što postavljaš 17 slika mudrih citata na društvene mreže dnevno. You go girl! Ivo Andrić

 17. Zato što radiš ovakve stvari.

Mislim da je ok da stanem ovdje. Zavalio sam se u stolici i nestrpljivo čekam komentare. (Nemojte reći ovim ženama što pljuju u komentarima ovakve tekstove da će i one umrijeti same.)

Ćao!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije