Sponzorisano

m:agazin – Kako će da izgleda najveći evropski teleskop?

TV emisija m:agazin će i ovog vikenda okupiti ljubitelje nauke i tehnologije i otkriti najnovije informacije i aktuelnosti iz oblasti koje uveliko kroje svakodnevicu modernog čovjeka. Voditeljski par, Vanja Partalo i Igor Kalaba, će i ove subote, 22. aprila, sa…

Lola Magazin

TV emisija m:agazin će i ovog vikenda okupiti ljubitelje nauke i tehnologije i otkriti najnovije informacije i aktuelnosti iz oblasti koje uveliko kroje svakodnevicu modernog čovjeka. Voditeljski par, Vanja Partalo i Igor Kalaba, će i ove subote, 22. aprila, sa početkom u 14.25 časova, na programu Radio-televizije Republike Srpske, započeti novo m:agazinsko putovanje.

U predstojećem, 29. izdanju m:agazina, gledaoci će imati priliku da saznaju više o 3D planetarijumu u Napulju. Zapravo, radi se o trenutno najvećem planetarijumu u Evropi, što potvrđuje širina njegove kupole od čak 25 metara i kapacitet od preko 130 mjesta za sve zaljubljenike u dešavanja van granica naše planete. Ništa manje zapažen je i projekat pod nazivom „The European Extremely Large Telescope“, poznat i kao E-ELT. Ovaj nevjerovatni teleskop, čija izgradnja je još uvijek u toku, predstavljaće najveću tvorevinu ove vrste, biće smješten u pustinji Atakama u Čileu, a imaćete priliku da vidite i kako izgleda ovaj koncept.

Poznato je da je moderan čovjek prinuđen da vrijeme provodi u kancelarijama koje su obično slabo zvučno izolovane, a u kojima radi veliki broj ljudi. Iz tog razloga su zaposleni često izloženi zvucima kao što su bučno udaranje po tastaturama ili glasni telefonski razgovori kolega. U takvim situacijama bi uskoro mogao da bude od koristi i „HushMe“, prva maska za glas za mobilne telephone koja ima zadatak da sačuva privatnost vaših razgovora, a koja će biti predstavljena upravo u m:agazinu.

Rubrika „U dobrom društvu“ će i ovaj put biti dobra prilika za razgovor sa zanimljivim sagovornikom. Ovaj put je u gostima bio i Nikola Stanković, direktor banjalučkog KKK Vrbas-m:tel, koji će otkriti pojedinosti u vezi sa predstojećim Evro kupom, koji se predstojećeg vikenda vozi u upravo u Banjaluci.

Prethodna izdanja emisije m:agazin možete da pogledate na YouTube kanalu kompanije m:tel, a svoje komentare i prijedloge u vezi sa m:agazinskim sadržajima možete da pošaljete putem email adrese [email protected] ili inboksa zvanične Facebook stranice kompanije m:tel.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije