VauZabavna Lola

Neil Hilborn: On je ljubi samo jednom, ne trudeći se da bude savršeno

Kada sam je vidio, u mojoj glavi se sve utišalo. Kada imate opsesivno-kompulsivni poremećaj, vi nemate trenutke tišine. Ali kada sam je sreo, vidio sam samo krivu liniju koju su pravile njene usne i trepavicu na njenom obrazu. Ovim riječima Neil…

Lola Magazin

Kada sam je vidio, u mojoj glavi se sve utišalo. Kada imate opsesivno-kompulsivni poremećaj, vi nemate trenutke tišine. Ali kada sam je sreo, vidio sam samo krivu liniju koju su pravile njene usne i trepavicu na njenom obrazu.

Ovim riječima Neil Hilborn započinje svoju priču o vezi sa djevojkom koju voli. Na dinamičan i živopisan način približava gledaocima život osobe sa opsesivno-kompulsivnim poremećajem, te putem niza primjera i detalja iz svakodnevnog života vas navodi da shvatite kako oni vide svijet.

“Sviđalo joj se što nam je trebala cijela vječnost da stignemo do našeg doma, jer je na ulici bilo mnogo pukotina. Kada se doselila, rekla mi se da se osjeća sigurnom jer nije postojala šansa da nas neko opljačka, s obzirom na to da sam zaključao vrata 18 puta”, govori Neil.

Nažalost, magija nije dugo potrajala. Sve ono što je voljela, ubrzo je počelo da joj smeta. Obavezno pogledajte ovaj dirljivi govor, ali imajte maramicu uz sebe. Velike su šanse da će vam zatrebati.

Neil Hilborn – "OCD"

I don't even know what to say. Over 6,000,000 people have watched my poem in the last 24 hours and I'm blown away by the kind messages and responses and outpouring of support. Y'all are the reason I keep writing. Thank you.You can get this poem and a bunch more in my book: http://bit.ly/ondocdnEdit: Just topped 25,000,000 I am speechless. And, like, I talk for a living.

Posted by Neil Hilborn on Freitag, 17. Februar 2017

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije