SimpatičnoZabavna Lola

Bajkovite fotografije Darje Bilyk

Prvi pogled na ove fotografije će vas sigurno navesti na to da pomislite da je u pitanju fotomontaža ili da se zabrinete za djevojčicu u čijoj se blizini našla ova crna lisica. No, budite mirni – ova preslatka curica nije…

Vesna Drakulic

Prvi pogled na ove fotografije će vas sigurno navesti na to da pomislite da je u pitanju fotomontaža ili da se zabrinete za djevojčicu u čijoj se blizini našla ova crna lisica. No, budite mirni – ova preslatka curica nije bila u opasnosti nijedne sekunde iako se crna lisica zaista nalazila uz njene nožice i u njenom naručju. Osim toga, ove fotografije nisu rezultat vještog rada u Photoshopu već predstavljaju još jedno umjetničko djelo Darje Bilyk, ruskog fotografa.

Darja je rođena i odrasla u Moskvi, a danas živi u Edinburghu. Na njenim fotografijama oživljavaju bajke, dolazi do izražaja ljepota raznih ljudi na portretima koje savršeno stvara samo jednim klikom fotoaparata i njen umjetnički rad će vas sasvim sigurno ostaviti bez daha.

“Vjerujem u to da dobar fotograf treba znati da od svega napravi dobru fotografiju, bez obzira na to da li slika pejzaže, portrete ili porodične trenutke. Upravo to ja pokušavam da postignem sa svojim fotografijama. Volim da putujem i  slikam krajeve kroz koje prolazim, ali isto tako volim i ljude i želim da stvaram emotivne portrete. Najsretnija sam kada svojim slikama dodam malo čarolije”, otvoreno priča Darja.

I, priznaćete, ove fotografije djevojčice u igri sa crnom lisicom zaista djeluju bajkovito i čarobno, zar ne?

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije