Hrabra LolaLoliteti

Šefice – torbe sa stavom

Umjetnost, kreativnost i potreba za stvaranjem glavni su pokretači u životu Tuzlanke Ajle Huremović. Želeći da osmisli proizvod koji je neophodan svakoj ženi pokrenula je brend „Šefice“, jer su torbe na na toj listi definitivno stavka broj jedan. I prije…

Vanja Stokic

Umjetnost, kreativnost i potreba za stvaranjem glavni su pokretači u životu Tuzlanke Ajle Huremović. Želeći da osmisli proizvod koji je neophodan svakoj ženi pokrenula je brend „Šefice“, jer su torbe na na toj listi definitivno stavka broj jedan.

I prije nego što prevrnete očima, moramo vam reći – one nisu samo još jedna torba u nizu.

„Kad ih pogledate, jasno vam je. One imaju stav. One su emocije pretočene u živopisne likove fantastičnih žena. Žene jesu šefice u svim životnim sferama, a njihova borba sa stereotipima ih jača na tom putu. Šefice su priča, koja će uskoro dobiti i svoj nastavak“, govori Ajla za magazin Lola.

Iako je svaki komad koji stvori krajnje personalizovan i oslikava svoju vlasnicu, ističe da joj nije nimalo teško nečiju ličnost prenijeti na platno.

„Nije, kad radite srcem i kad razumijete ljepotu. Na sreću moje klijentice su predivne žene, a poruke zahvalnosti i sreće koje nerijetko dobijem nakon što vide svoju Šeficu su mi inspiracija i velika nagrada. Ništa nije teško kad se radi iz ljubavi“, govori nam ona, te dodaje da njene torbe najčešće kupuju žene, majke, sestre i prijateljice. Pronađe se su i poneki muž ili momak, koji svoju voljenu želi iznenaditi originalnim poklonom.

Ajla ističe da je po prirodi jako energična i da joj je dan dovoljno dug da se bavi svim stvarima koje voli. Tako nađe vremena za trčanje, vođenje atletsko rekreativnog kluba “Rekreativci Tuzla”, uređivanje TV emisija, scenografiju za video spotove i stajling pjevača…

„Trenutno su mi Šefice prioritet, ali sport nikad’ ne trpi“, naglašava ona.

U Ajlinom radu možete uživati pute Facebook i Instagram naloga pod nazivom Šefice. Osim što promoviše svoj rad, ona naloge na društvenim mrežama koristi da bi svoje pratioce inspirisala i podstakla na kreativnost. Najbolji primjer za to jeste naredna fotografija.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije