Sponzorisano

m:agazin – Pametne igračke vraćaju tradicionalne oblike igre

Posljednje aprilsko izdanje TV emisije m:agazin donosi pregled aktuelnosti i zanimljivosti iz svijeta nauke i tehnologije. Gledaoci Radio-televizije Republike Srpske će i ove subote, 29. aprila, u 14:55 časova, imati priliku da uživaju u novim dogodovštinama voditeljskog para Igora Kalabe…

Lola Magazin

Posljednje aprilsko izdanje TV emisije m:agazin donosi pregled aktuelnosti i zanimljivosti iz svijeta nauke i tehnologije. Gledaoci Radio-televizije Republike Srpske će i ove subote, 29. aprila, u 14:55 časova, imati priliku da uživaju u novim dogodovštinama voditeljskog para Igora Kalabe i Vanje Partalo, ali i da saznaju više o novostima, kao i brojnim korisnim preporukama.

Tehnologija je sve više usmjerena ka najmlađim generacijama. Dokaz za to su i brojne pametne igračke koje se pojavljuju na tržištu, a koje zapravo za zadatak imaju da aktiviraju djecu, odvlačeći im pažnju sa raznih ekrana i monitora, do toga da ih zainteresuju za tradicionalne oblike igre. Jedan od takvih primjera je i Imagno, igra predstavljena ove godine na CeBIT, sajmu tehnologije u Hanoveru. U pitanju je prvi proizvod njemačkog startapa Metoi, a sastoji se od posebno kreiranih blokova, koji se povezuju na pametni telefon, nakon čega korisnicima nudi primjere raznih mogućih igara, kao i priče ili zvukove na osnovu načina na koji su blokovi raspoređeni.

Nešto zrelije generacije se gotovo sigurno sjećaju “Autostrade”, koju su mnogi zvali i “Gur gur” ili “1 2 3”. U pitanju je jedna od popularnijih igara koja se sastojala od nacrtane staze na određenoj površini, ispunjenom preprekama, na kojoj su se igrači takmičili protiv svojih prijatelja, uz pomoć mini-automobila. U 30. izdanju m:agazina ćete imati priliku da saznate na koji način je Audi iskoristio ovu igru i dječije maštarije o vožnji autića oživio uz pomoć virtuelne realnosti, a u sklopu jedne od svojih marketinških kampanja.

Kao i u prethodnim emisijama, Vanja i Igor će  i ovog puta biti „U dobrom društvu“.  Ljubitelji biciklizma će predstojećeg vikenda pratiti Biciklističku trku između Banjaluke i Beograda, čije održavanje je i ove godine pomogla upravo kompanija m:tel, a o njenom značaju i dosadašnjim iskustvima, uopšteno, govoriće Vladimir Kuvalja, direktor trke.

Prethodna izdanja emisije m:agazin dostupna su i na YouTube kanalu kompanije m:tel, a za sve ostale informacije posjetite www.mtel.ba ili blog.mtel.ba.

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije