PorodicaPraktična Lola

15 korisnih i zabavnih stvarčica za bebu, ali i za roditelje

Nema veće sreće na ovom svijetu od trenutka kada postanete roditelj, no veoma često novopečene mame i tate noćima ne spavaju zbog brige oko bebe. Mnogobrojne sitnice mogu olakšati život novopečenim roditeljima, a pored toga što su korisne, one će…

Vesna Drakulic

Nema veće sreće na ovom svijetu od trenutka kada postanete roditelj, no veoma često novopečene mame i tate noćima ne spavaju zbog brige oko bebe. Mnogobrojne sitnice mogu olakšati život novopečenim roditeljima, a pored toga što su korisne, one će i vašoj bebici biti zanimljive. Predstavljamo vam 15 stvarčica uz koji će vam život biti lakši, a vaši mališani veseliji i mirniji.

Dječija odjeća sa ugrađenim monitorom aktivnosti

Ova slatka kornjačica je vrhunac visoke tehnologije, ona ustvari prati navike spavanja vaše bebice i šalje vam informacije na vaš pametni telefon. Zahvaljujući njoj, možete saznati više o tome kako vaše dijete spava.

Prevodilac plača

Prvi način na koji bebe komuniciraju je plakanje, ali nažalost, i kada zaplaču ne mogu vam objasniti šta im treba. Infant Cries Translator je mali pametni prevodilac plača koji se pokazao tačnim u 92 % slučajeva. Snimite deset sekundi plača svoje bebe, aplikacija će postaviti zvuk na Cloud  Drive i rezultati analize će stići na vaš pametni telefon. Priznaćete, ovo bi moglo biti od velike pomoći, zar ne?

Kompaktna kolica

Ova kolica su savršena za roditelje koji su stalno u pokretu jer se lako mogu sklopiti i rasklopiti. Potpuno su bezbjedna i za vašu bebicu, a veoma su praktična jer ih možete ponijeti u ruksaku umjesto da se mučite da istovremeno iz stana iznesete i kolica i dijete.

Pretvorite pranje zuba u igru

Ova četkica za zube se preko Bluetootha spaja s aplikacijom na vašem pametnom telefonu. Aplikacija prati pokrete četkice za zube i – ovo je onaj zabavni dio za klince i klinceze – kada se dodirnu određena mjesta u ustima osvaja se poen u igrici! Njima je to super, a vi ćete znati da li pravilno peru zube ili ne.

Koristite mala slatka skladišta za igračke za kupanje

Ova žabica je savršena za kupanje! Uz pomoć ručkice lako ćete sakupiti sve igračke porazbacane oko mjehurića pjene u kupki, a još lakše ćete je isprati pod mlazom vode zahvaljujući rupicama na njenim leđima. Kada je operete, žabicu jednostavno ostavite pored kade do sljedećeg kupanja.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije