Lole iz komšilukaO životu

Žene, volite fudbal, on vam je prijatelj

Fudbal je super.

Piše: Crna Udavača

Ne samo kao misaona imenica, već kad čovjek hoće malo bolje da razmisli, to je zaista čista umjetnost. Okupiti toliko muškaraca i postići da bez pogovora trče za nečim ženskog roda, da oznojeni plaču od sreće u bolovima zbog osakaćenih cjevanica, da mole za gutljaj vode, da zaborave na kuću, posao, politiku i seks. Fudbal, dakle, dođe kao nešto što bi žene, slijedom logike, trebalo da podržavaju i ne ljute se na svoje muškarce. Jer, bolje da trče za bubamarom, nego da ga stalno hvataš u opsajdu.

Površan pristup problematici koja je, ipak, mnogo više od igre. Da, volim fudbal, al ne zbog spoznaje da u tome nema mjesta ljubomori, jer meni mnogi bitni muškarci u datom trenutku nisu baš bili zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu. Ne sise, fudbal.

Ironija, kad žensko nema s kim pogledati utakmicu. Otići na stadion, jebati mater sudiji, popiti pivo, zobati sjemenke, popiti još jedno pivo zbog slanih usta i doći kući pročišćen od zlih misli i naboja da nekome stucaš glavu. Recimo, šefu. Ili komšiji koji ti ostavi samoljepljivi papirić da nije baš lijepo da se parkiraš kao da si sam. Nisam sam, sama sam i ne znam čemu šovinizam u svakoj pori, kad i voziti auto i gledati fudbal nije isključivo stvar piše.

Nije fudbal samo puko trčanje za loptom, kad se podijele u dva tabora, pa gledaju ko će kome zabiti. Fudbal je uzvišena umna radnja i zato me nervira što je mnogim ženama zlo od njega, što ga se boje kao kuge, kao presretača, otimača. A zapravo, fudbal je ženin najbolji prijatelj, samo kad hoće malo bolje da razmisli, al fudbal nije ni stvar mozga.

Spakuje sportsku torbu, ne znam šta u tome ima problematično. Patike, trenerka, dres, čarape, gaće. Ponese vjetrovku ili kapu. Peškir mu služi da se istrlja nakon tuširanja. Pa ne ide u tursku kupelj, među ženska tijela u carstvo feromona, već među oznojena muška, da pokazuju ćune jedani drugima. Eto, opet lijep prizor za nas, a i naučno je dokazano da muški znoj ženama dođe kao spolni sekret jelena, što mi, da nam bude lakše, zovemo mošus, pa možete vidjeti sa svojim muškarcem da se i ne istušira nakon te rekreacije, jer fudbal nije ni stvar nosa.

Fudbal je, zapravo, samo stvar dobrog ukusa. Da prepoznaš sve dobro u onom što ti se u prvi mah čini lošim i glupim. Da testiraš svoje strpljenje, razumijevanje, podršku i da iz svega toga, u sportskom duhu, izađeš kao pobjednik. Ubij predrasude da su za tebe šerpa i barenje paprika, fudbal je gužva u šesnaestercu da potučeš ženu u sebi koja zvoca jer on hoće da gleda utakmicu ili ide da šuta loptu, pa da malo balavi zbog kojeg više popijenog piva, jer fudbal, avaj, nije ni stvar usne šupljine.

Niti treba da upališ štopericu dok je on u nekom svom trancendentalnom stanju tokom intimne veze sa Marakanom, a koliko je tek takvih momenata tokom Mundijala, sestro, možeš i da otputuješ do Zanzibara i deset dana uživaš na plažama, neće ni primijetiti da te nema. Idi, šetaj, ispijaj kafe i koktele, maži nokte, kvarcaj se, čitaj knjige, pusti da ti večera zagori, radi sve što rade (nat)prosječne žene, samo ne budu žena koja prezire fudbal. Griješiš dušu, iako fudbal nije ni stvar duha.

Al priča o fascinaciji fudbalom je mnogo više od podjele na žene i muškarce i njihove vitalne organe. Koliko nije stvar ljubavnih dijelova tijela, nema veze ni sa raciom. To je, prosto, čista ljubav. Voliš ili ne. Kao, recimo, kiseli kupus. Samo treba da shvatiš da vuvuzela nije vijesnik izdaje ili zapostavljanja, već alarm za tvoje slobodno vrijeme koje ćeš iskoristiti na sebi važan način. Da je devedeset minuta plus produžeci plus penali tvoja masaža, cijelog tijela, sauna, frizeraj i šolja čaja. Da samo okreneš stvar u svoju korist, a ne da plačeš što on više voli da se znoji na male golove, jer fudbal nije ni stvar zamućenog vida.

Zato, pokupi taj svoj glupo povrijeđeni ponos iz outa, a srce ostavi na terenu, jer fudbal je jedino stvar tebe. Vidjećeš čim prvi put zaurlaš „ua, pederu“, iako možda izgleda deset puta bolje od tog tvog što pored tebe bleji sa tribina ili ispija petu pivu i podriguje. To je ljubav, bio ti igrač, sudija ili navijač ili eto samo žena koja će muškarca varati sa fudbalom, jer orgazam je orgazam. Prosto k’o pasulj.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije