PorodicaPraktična Lola

Rođendanska rapsodija: Zauvek je reč koju tražim

Kažu: kad jednom nešto objaviš na netu, to ostaje tu zauvek. Zauvek je reč koju tražim. Zauvek. Želim da ova rođendanska želja postoji zauvek. Prvo kao želja. Moja za tebe. Onda kao želja koju ti ostvarujem. Ja mama, tebi detetu….

Srbijanka Stanković

Kažu: kad jednom nešto objaviš na netu, to ostaje tu zauvek. Zauvek je reč koju tražim.

Zauvek.

Želim da ova rođendanska želja postoji zauvek. Prvo kao želja. Moja za tebe. Onda kao želja koju ti ostvarujem. Ja mama, tebi detetu. Onda kao želja koju sama docrtavaš. Ti sebi. Onda kao san koji živiš i plešeš. Ti svetu. I svet tebi.

Zauvek.

Zdrava. Srećna. Lepa. Nasmejana. Hrabra. Oprezna. Slobodna. Bistra. Radosna. Spremna. Otporna. Borbena. Snalažljiva. Nežna. Radoznala. Svoja. Ogrnuta snovima koji postoje da bi se ostvarili.

Zauvek.

Zauvek je vanvremenska kategorija. Ona obuhvata vreme kad smo taja i ja na poslu. Kad spavamo na plaži kao na papiru nacrtane čiča Gliše. Kad se smejemo i kad se mrštimo. Kad ponavljamo magične reči: „Volimo te“. Kad ponavljamo ono glupavo, a tako korisno „ne“. Ona znači svako veče koje ćemo načeti palačinkama, a završiti izmišljanjem nove priče za laku noć. Ona obuhvata ono popodne kad ćeš nam reći „Tajo, diplomirala sam!“ I ono jutro kad ćeš me probuditi šapatom: „Mama, trudna sam.“

Konačno, u zauvek staje sve ono kad mene više ne bude tu da te držim za ruku. Kad budeš mislila da me stvarno nema i da ne postojim. Da postoji nešto tako glupo što može da me odvoji od tebe.

Tad će ovo ZAUVEK tek nešto posebno da znači. Jer kažu: kad jednom nešto objaviš na netu, to ostaje tu zauvek. Zauvek je reč koju tražim.

Zauvek je kosmička kategorija. Ona upija prostor odavde do australijskog sunca i sibirskih snegova. Pokvašena je Indijskim okeanom i tvojim zagrljajima. Njome se pokrivaju kanadska jezera. Kroz nju odzvanja tvoj smeh. Zaronila je u Mlečni put. Zakačila se za tvoju svilenu kosu.

Zauvek.

Zauvek ću da ti želim divan dan svaki dan. Ne samo sutra kada ti je prvi rođendan. I ne samo nekog tamo 1. septembra kad budeš polazila u školu. Magija kod zauvek je što je zauvek.

Moja ljubav za tebe je kosmička garancija za ljubav. Bezvremenska i naša. U njoj iscrtavam ovu rođendansku rapsodiju, jer u čestitku ne može sve da stane.

Zauvek – internet to mora da prihvati i sačuva.

A za svaki slučaj i ti sačuvaj ovu simfoniju želja. Ušij je u unutrašnji džep svog srca.

Za zauvek.

Srećan rođendan, devojčice moja.

Voli te mama!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije