FantastičnoZabavna Lola

Pogledajte kako izgledaju vjenčanja širom svijeta

Svaka djevojka za svoje vjenčanje pomno bira vjenčanicu iz snova. Svaki muškarac vodi računa o tome da zablista u odijelu na dan kada će reći sudbonosno DA. Da li ste znali da nisu svuda u svijetu vjenčanice haljine bijele boje…

Vesna Drakulic

Svaka djevojka za svoje vjenčanje pomno bira vjenčanicu iz snova. Svaki muškarac vodi računa o tome da zablista u odijelu na dan kada će reći sudbonosno DA. Da li ste znali da nisu svuda u svijetu vjenčanice haljine bijele boje i da nisu sva muška odijela sačinjena od sakoa, pantalona, košulja i kravata? Tako na primjer parovi iz Gane nose odjeću jarkih boja i raznolikih uzoraka. Muškarci u Škotskoj nose kiltove, dok Japanci oblače kimono na dan svoje svadbe. U ovom tekstu donosimo vam fotografije predivnog vjenčanog ruha iz zemalja širom planete.

Indija

Mlade u Indiji najčešće nose crvenu boju koja predstavlja sunce i Mars, planetu koju ovaj narod povezuje sa brakom. Indijci takođe vjeruju da ovi simboli donose plodnost i prosperitet.

Japan

U Japanu mlade nose bijeli kimono koji se zove uchikake. I muškarci nose kimono hakama sastavljen od plisiranih pantalona i haorija koji je sličan jakni.

Gana

Parovi u Gani često nose ista vjenčana odijela. Napravljena su od posebne tkanine zvane kente, ručno rađene u ovoj zemlji, a krase ih uzorci i dizajn jarkih boja.

Indonezija

Za vjenčanja u Jakarti indonezijske mladenke i mladoženje se prekrivaju zlatom i svjetlucavim draguljima kako bi izgledali veličanstveno. Cijela ideja oko njihove odjeće za vjenčanje jeste da imitiraju kraljeve i kraljice.


Poljska

U Lowiczu, gradu u centralnoj Poljskoj, u tradicionalnu odjeću za mladu spada i specijalno napravljen veo / kapica, oko koje se za vrijeme vjenčanja održava posebna ceremonija poznata kao oczepiny.

Kina

Na tradicionanom kineskom vjenčanju mladenci se najčešće odlučuju za odjeću crvene boje pošto vjeruju da ona predstavlja ljubav i prosperitet.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije