KulturaRadoznala Lola

Kćerke naših poznatih umjetnika nove filmske zvijezde: Mlade, lijepe i talentovane na roditelje

Mina Softić (1996) Najmlađa u ovom društvu je još uvijek na studijama glume, pa i ne čudi što je skoro redovno predstavljaju kao lijepu nasljednicu majke Anice Dobre. Njen otac, Miodrag Softić, nije javna ličnost, ali je Mina na dobrom…

Nenad Bosnić

Mina Softić (1996)

Foto: Prinstcreen

Najmlađa u ovom društvu je još uvijek na studijama glume, pa i ne čudi što je skoro redovno predstavljaju kao lijepu nasljednicu majke Anice Dobre. Njen otac, Miodrag Softić, nije javna ličnost, ali je Mina na dobrom putu da to postane, iako je još uvijek malo prisutna u javnosti.

Njen filmski debi bio je u djelu „Apsurdni eksperiment“, a Disney ju je ovog proljeća odabrao kao idealan glas Ljepotice u srpskoj sinhronizaciji filmske verzije bajke „Ljepotica i zvijer“. Sljedeći projekat koji ima u planu je predstava u pozorištu Madlenianum, pa ćemo se sigurno sa Minom susretati sve češće.

S obzirom na to da je tek zakoračila u profesionalne vode, i dalje je njena majka i odnos s njom nezaobilazan dio svakog razgovora s Minom. Međutim, mlada glumica je odlučna da izgradi samostalnu karijeru u profesiji koju je odabrala.

„Meni jeste bio problem i sebi da priznam ovo što osećam, da treba ovim da se bavim, baš zbog toga, što donekle i jeste kliše da se ćerka glumice bavi baš glumom“, priznala je Mina u razgovoru za Prvu.


Iskra Brajović (1987)

Foto: Dado Đilas

U prvom braku glumačkog barda Voje Brajevića, sa Ljiljanom, njegovom drugaricom iz djetinjstva, rođena je Iskra, djevojčica koja je izrasla u pravu ljepoticu te izabrala isti životni poziv u kojem se proslavio njen otac.

U početku nije djelovalo da će krenuti tim putem, jer se bavila košarkom i odbojkom, svirala klavir i pisala poeziju. No, geni su na kraju prevagnuli, a za prijemni ispit na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu pripremao ju je rođak – Nenad Jezdić. Upravo na ovom fakultetu je kasnije postala i asistentkinja.

Iza sebe ima brojne pozorišne uloge, kao i  manje fimske i serijske role, u djelima poput „Zone mrtvih“, „Vojna akademija“ i „Urgentni centar“. Velika je ljubiteljka životinja, a krajem prošle godine na svijet je donijela kćerku Ines.

„Kada je tata snimao ‘Povratak lopova’, igrao je špijuna koji se prerušava u dedu i ženu. I on je došao kao deda na razredni čas, promenio je glas i rekao: ‘Ja sam Iskrin deda’. I ubedio je moju učiteljicu da je deda. U jednom trenutku je ona rekla: ‘Pa Voja liči na Vas, sad baš vidim’“, ispričala je Iskra za Mondo.


Anđela Jovanović (1992)

Foto: Luka Barović

I Anđelin otac je poznati glumac, Dragan Gagi Jovanović, ali njen talenat za glumu dolazi i od majke, Branke Pujić. Ipak, uz oca je odigrala svoju prvu ulogu, i to u seriji „Moj rođak sa sela“.

Nakon sela, Anđela se spustila u grad, pa odigrala role u ostvarenjima za urbanu mladu publiku, poput serije „Totalno novi talas“ i filma „Zduhač znači avantura“. Trenutno je dio postave „Vojne akademije“.

Atmosfera ove serije sigurno joj pogoduje, jer za sebe kaže da je oduvijek maštala o pozivu u službama bezbjednosti, i to u policiji. Zato još nije definitivno odustala od ideje da upiše Kriminalističko-policijsku akademiju u Beogradu, ali tvrdi da glumu sigurno neće napustiti.

„Vrlo je nadarena, i mislim da će prevazići i Branku i mene. Verujem u to, jer sam je gledao kako igra i peva”, rekao je još prije sedam godina za Svet njen otac Gagi.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije