KulturaRadoznala Lola

Kćerke naših poznatih umjetnika nove filmske zvijezde: Mlade, lijepe i talentovane na roditelje

Jana Milosavljević (1990) Još jedno dijete talentovanog i uspješnog umjetnika. Ali, lijepa Jana nije glumčeva ni ribareva, već pjevačeva kći – i to Nenada Milosavljevića, poznatijeg pod nadimkom Neša Galija. I njoj su mediji dali jedan nadimak, a to je…

Nenad Bosnić

Jana Milosavljević (1990)

Foto: Dušan Milenković

Još jedno dijete talentovanog i uspješnog umjetnika. Ali, lijepa Jana nije glumčeva ni ribareva, već pjevačeva kći – i to Nenada Milosavljevića, poznatijeg pod nadimkom Neša Galija.

I njoj su mediji dali jedan nadimak, a to je Mala Zone, jer je upravo uloga male Zone Zamfirove u istoimenom filmu bila njeno glumačko iskustvo. Kasnije u filmu, Zone izrasta u lijepu Katarinu Radivojević, a i sama Jana je tokom godina izrasla u lijepu djevojku.

Nakon ove role, pojavila se u „Ranjenom orlu“ i „Motelu Nana“, te upisala studije glume. U fokus medija vratila se početkom ove godine, jednom od glavnih uloga u filmu „Afterparty“, koji je dobio nagradu za najbolje debitantsko ostvarenje na ovogodišnjem beogradskom Festu. Jana je, takođe, sa rediteljem Filipom Gajićem nedavno pokrenula alternativno pozorište Kosmodrom.

„Pričam joj da je važno da nauči da sanja, i da ne želi više od svojih mogućnosti. Decu učim da je ljubav nešto što daje najvišu notu u svačijem životu, pa joj se zato treba uvek smelo radovati“, rekao je jednom Neša za Stil.


Anja Alač (1988)

Vesna Čipčić, Šurdina supruga u „Vrućem vetru“ a Žikina Elza u „Žikinoj dinastiji“, i Aleksandar Alač, poznati pozorišni glumac, već deceniju nisu u braku. Ali, dok su bili zajedno, uspjeli su da svojoj kćerci Anji usade ljubav ka umjetnosti glume.

Stoga i ne čudi što ona polako izrasta u regionalnu glumačku zvijezdu. Prva zapažena uloga došla je u ostvarenju „Montevideo, bog te video!“, a uslijedile su romantične serije „Miris kiše na Balkanu“ i „Ruža vjetrova“.

Da može da se snađe i u sasvim drugačijem formatu, mlada glumica je potom dokazala u seriji „Ubice moga oca“, popularnoj detektivskoj priči, ali i mnogim pozorišnim projektima.

„Ipak, na kraju mislim da je to što su mi roditelji glumci zaista dar, jer pitanje je da li bih se bavila ovim poslom da nisam imala lep primer u kući“, izjavila je ranije za Blic.


Lana Karaklajić (1989)

Reditelj Dejan Karaklajić bio je oženjen dvjema velikim ljepoticama, Nedom Arnerić i Tanjom Bošković. U braku sa drugom pomenutom rođena je Lana Karaklajić, djevojka koja sada krči svoj put ka uspjehu na velikom platnu.

Njeni počeci su raznovrsni, pa se na pozorišnim daskama oprobavala u predstavama od „Sumnjivog lica“ do „Male škole rokenrola“, dok je u filmsku rubriku svoje biografije upisala i kratke i dugometražne filmove.

Među njima je i „prvi srpski 3D film“ po imenu „Peti leptir“, u kojem je igrala zajedno sa majkom, Tanjom Bošković. Uprkos Tanjinim željama, nisu imale nijednu zajedničku scenu, ali ako se Lanina karijera nastavi razvijati u dobrom pravcu, vjerovatno je pitanje vremena kada će se to desiti, jer Tanji godine svakako ne mogu ništa.

„Sva deca misle da su njihove mame najlepše na svetu. Meni je baš bilo lako da to mislim“, izjavila je Lana za Mondo.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije