PorodicaPraktična Lola

Kako naći vrijeme i mjesto za seks kada su tu djeca?

Pronalaženje vremena i mogućnosti za seks je jedan od najkomlikovanih dijelova roditeljstva. Prošli su dani kada je potrebno da budete raspoloženi za vođenje ljubavi, sada jednostavno iskoristite priliku kada se ukaže i ne pitajte ništa. Čini se kao da se djeca rađaju…

Lola Magazin

Pronalaženje vremena i mogućnosti za seks je jedan od najkomlikovanih dijelova roditeljstva. Prošli su dani kada je potrebno da budete raspoloženi za vođenje ljubavi, sada jednostavno iskoristite priliku kada se ukaže i ne pitajte ništa.

Čini se kao da se djeca rađaju sa nekakvim senzorima koji ih uznemire ukoliko radite bilo šta što se ne odnosi direktno na njih. Oni prosto znaju, osjete i kucaju na vrata u najgorim mogućim trenucima. To je posebna vještina koje ni oni sami nisu svjesni.

Kako biste pobijedili ove izazove i održali žar vaše veze, pripremili smo nekoliko praktičnih savjeta.

Ne očekujte previše

Na duge predigre i vođenje ljubavi nemojte računati, seks na brzaka je skroz ok. Čak nećete uspjeti da skinete sve sa sebe, a budite srećni ako donje rublje skinete u potpunosti. Ako ne volite jutarnji seks, zavolite ga. Ako ste previše umorni kada uspavate djecu, prikupite malo dodatne snage. Snizite vaša očekivanja i uživaćete više nego što ste mislili.

Nađite mjesto

Kada ste posljednji put spavali sami u svom krevetu, samo vi i on? Ok, znači da njega izbacujemo iz kombinacije. Dječiji krevet? Pa oni ga ionako ne koriste. Kauč u kancelariji? Znamo zašto je tamo.

Kupatilo, ormar, garaža… Budite kreativni i praktični.

Više stvari u isto vrijeme

Nemate taj luksuz da se fokusirate samo na golotinju i seks, osluškujte hoće li se začuti topot nožica, plače li neko, osmatrajte ulaz u vaše skroviše, kako biste preduhitrili napad.

Flertujte

Ponašajte se kao na početku veze, udvarajte mu se, dodirnite ga u prolazu. Šapnite mu nešto nevaljalo i izazovno ga pogledajte. Tako ćete pripremiti teren za kasnije.

Eksperimentišite

Ako djeca svakoga dana po 30 minuta gledaju crtani, iskradite se u drugu sobu i zabavite. Neka to bude spontano, samo ga uzmite za ruku i odvedite. Ako vam spontanost nije jača strana, onda planirajte. Napravite sebi raspored i pokušajte ga se pridržavati.

Izvor: Scarymommy.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije