FeminizamHrabra Lola

Šta ako život ipak nije bajka?

Volimo da mislimo kako su Diznijeve princeze, nakon njihovih priča koje dobro znamo, živjele srećno do kraja života. Ali, šta ako su se susrele sa nekim ružinijim stranama stvarnosti? Mlada američka fotografkinja Šenon Dermodi (20) odlučila je da istraži kako…

Nenad Bosnić

Volimo da mislimo kako su Diznijeve princeze, nakon njihovih priča koje dobro znamo, živjele srećno do kraja života. Ali, šta ako su se susrele sa nekim ružinijim stranama stvarnosti?

Mlada američka fotografkinja Šenon Dermodi (20) odlučila je da istraži kako bi to izgledalo kada bi se junakinje poput Bel ili Ariel suočile sa problemima današnjice, poput nasilja u porodici ili zagađenja okoline.

„Svaka fotografija prikazuje drugačiji problem koji se odvija u svijetu“, rekla je ona za Huffington Post, „i ja želim da ljudi ne skreću pogled od ovih problema. Oni postoje. Povezala sam fantaziju sa realnim pitanjima kako bih pokazala da se ove stvari mogu dogoditi svakome.“

Dermodi je ove fotografije prvobitno načinila za potrebe časova fotografije, ali nakon što ih je prošlog mjeseca postavila na Facebook, one su postale viralne i prikupile više od 100.000 lajkova i podjela.

Pogledajte neka od njenih, vrlo snažnih djela.


Nasilje u porodici


Zagađenje


Policijska brutalnost


Alkoholizam


Silovanje

Izvor: Huffington Post

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije