MjestaRadoznala Lola

Italija poklanja dvorce i vile

Italija je odlučila da pokloni 103 građevine – vile, pansione i dvorce, što znači da upravo vi možete ostvariti svoju želju i postati ponosan vlasnik prelijepih zdanja u ovoj zemlji. Ipak, kao što to obično biva, postoji jedna začkoljica. Naime,…

Ivana Simikić

Italija je odlučila da pokloni 103 građevine – vile, pansione i dvorce, što znači da upravo vi možete ostvariti svoju želju i postati ponosan vlasnik prelijepih zdanja u ovoj zemlji.

Ipak, kao što to obično biva, postoji jedna začkoljica. Naime, Državna agencija za nekretnine očekuje od srećnih dobitnika da renoviraju ove građevine kako bi one bile korištene kao turističke destinacije. Bez obzira na to da li će one postati restoran, spa centar, hotel ili nešto potpuno drugo, novi vlasnik preuzima obavezu njihovog uređenja.

“Ovim projektom želimo promovisati i podržati razvoj turizma. Cilj je mjesta koja se više ne koriste pretvoriti u nove turističke destinacije”, kaže Roberto Reggi iz Državne agencije za nekretnine.

Italijanske vlasti se takođe nadaju da će ovim projektom smanjiti pritisak na najpopularnija i najposjećenija područja, poput Venecije.

Rok za prijavljivanje je 26. jun, a srećni dobitnici će imati period od devet godina kako bi radili na ovom projektu, sa mogućnošću produženja od još devet godina. Ako ne uspijete da dobijete svoju građevinu tokom ovog poziva, nema razloga za očajavanje jer Italija planira pokloniti još 200 objekata tokom naredne dvije godine.

Boredpanda.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije