FantastičnoZabavna Lola

Ima 63 godine i danas je modna ikona!

Lyn Slater je punih šest decenija živjela običnim životom, skoro četrdeset godina je predavala socijalni rad na Univerzitetu Fordham i nije ni slutila da će joj se igrom slučaja jednog dana život okrenuti za 360 stepeni – a upravo to…

Vesna Drakulic

Lyn Slater je punih šest decenija živjela običnim životom, skoro četrdeset godina je predavala socijalni rad na Univerzitetu Fordham i nije ni slutila da će joj se igrom slučaja jednog dana život okrenuti za 360 stepeni – a upravo to se nedavno i desilo. Šetala je ulicama New Yorka i išla da se nađe sa prijateljicom na kafi kada su je iznenada sa svih strana okružili fotografi i novinari! Razlog? Mislili su da je ona ikona modne industrije.

I nakon toga je to i postala!

Lyn je oduvijek obožavala modu i to se na njoj moglo i primijetiti. Njene odjevne kombinacije su uvijek izazivale pohvale prijateljica, a nakon što su mediji objavili fotografije iz spomenute šetnje postala je The Accidental Icon (Slučajna Ikona)!

Od tog susreta sa predstavnicima sedme sile, Lyn je pokrenula svoj online modni blog Accidental Icon i profil na Instagramu gdje trenutno ima više od 155.000 pratilaca. Blog je djelimično bio rezultat frustracije oko jaza između njenog kreativnog i akademskog života i granica u okviru kojih se mogla izraziti na Univerzitetu.

“Bilo mi je potrebno mjesto na kojem ću moći izražajnije da pišem o svojim stavovima”, objašnjava Lyn i dodaje da joj je moda pružila rješenje za nevidljivost koja dolazi sa godinama.

“Uvijek sam bila buntovnik i počela sam više rizikovati sa svojim stilom oblačenja. To je došlo do te mjere da su me svakog dana ljudi na ulici zaustavljali da mi postave pitanje o mojoj odjeći, i to su bile uglavnom mlade osobe. Tada me je nekoliko njih ohrabrilo da pokrenem svoj blog.”

Lyn danas ima potpisan ugovor sa kompanijom “Elite Model Management” i nimalo ne mari za modna “pravila”. Smatra da, ukoliko se udobno osjećate u nekoj odjeći, to nema apsolutno nikakve veze sa vašim godinama.

Nonšalantnost, provokativnost, optimističnost, ekscentričnost, direktnost i buntovništvo su osobine koje krase ovu neobičnu i divnu ženu – a kako se ona osjeća danas u sopstvenoj koži?

“Koja ironija, danas sam mnogo više sigurnija u svoj fizički izgled nego kad sam bila mlada sa prelijepom, dugačkom, kestenjasto – smeđom kosom i licem bez bora”, sa osmijehom je izjavila Lyn.

Priznaćete da ima fantastičan stil i ogromnu energiju čija kombinacija i te kako inspiriše, zar ne?

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije