PorodicaPraktična Lola

Praktični trikovi za sve dječije nestašluke

Nije lako biti roditelj i uvijek biti spreman na 1001 nestašluk koje vaš švrćo može da napravi u tren oka. Znaju to mame širom svijeta i zato su odlučile da se posluže malim trikovima. Pošto su uspjele da smire svoje…

Vesna Drakulic

Nije lako biti roditelj i uvijek biti spreman na 1001 nestašluk koje vaš švrćo može da napravi u tren oka. Znaju to mame širom svijeta i zato su odlučile da se posluže malim trikovima. Pošto su uspjele da smire svoje klince, mnoge od njih su te mudre i otkačene savjete podijelile sa svojim pratiocima na Instagramu, a mi za vas donosimo neke najinteresantnije i najkorisnije.

Ako se vaše dijete obožava igrati LEGO kockicama i uvijek pravi neobične, prešarene oblike od njih, onda je došlo vrijeme da ga naučite da je ovaj svijet prepun divnih boja. Na papir crvene boje napišite „crvena“, stavite na njega crvenu LEGO kockicu i to ponovite sa svim bojama. I vidjećete – sljedeći put će vaša mala maza napraviti krov kućice od isključivo crvenih kockica. Bravo za malog arhitektu!

Nema potrebe da se stalno saplićete o igračke prosute na sve četiri strane svijeta u dječijoj sobi, a naročito ako u njima ima metala. Rješenje? Stavite magnetne šipke na zid i pospremite autiće za tren oka.

Generacije i generacije roditelja vode borbu sa klincima koji neće da jedu povrće. Vjerujte nam, ako ih samo malo maštovitije servirate, vaš mali izbirljivko će ih prije pojesti nego kada mu poslužite svu tu „groznu hranu“ na običnom tanjiru.

Neka djeca ne žele ni da pomisle da jedu banane kojima je potamnila kora. Ako i vi imate takvog malog mrguda u kući, onda mu doskočite jednostavnim lukavim trikom – ogulite banane, isijecite ih, stavite ih u kesicu za zamrzivač i pospremite u frižider. Sada se udobno smjestite i gledajte kako to postaje omiljena grickalica vašim klincima i klincezama!

Jedan od najmudrijih trikova uz pomoć kojih će vaš sinčić ili kćerkica napokon unijeti malo špinata u svoj organizam je da ovo povrće izmiksate sa voćem u ukusni smoothie, naspete u posudice, stavite u njih plastični pribor za jelo i pospremite u zamrzivač. Rezultat – dobili ste ukusan i zdrav sladoled. Njam, njam, njam!

Kutijice za organizovanje lijekova ne moraju da služe samo za to da biste znali kada koju tabletu treba da popijete. U njih možete spremiti bombonice, keksiće, bademe i ostale ukusne grickalice koje će vaše dijete grickati u autu.

Noćna mora svake mame je povesti dvoje djece u prodavnicu. Njihova malena stopala ih začas odvedu iza ćoška do polica sa slatkišima ili igračkama. Šta ako jedno želi da odluta da vidi novog plišanog medu iz crtanog filma „Maša i medvjed“, a drugo odluči da pregleda sve čokolade na polici? Jedna mama je svoju kćerkicu i sinčića obukla u veeeeliiikiii džemper na kopčanje – ako već moraju da lutaju, neka su barem zajedno! Lutanje postaje trapavije, pa samim tim i zabavnije i zato ćete ih lakše naći jer će se smijati bez prestanka!

Ah, lubenica! To divno voće u ljetnim danima! Jedino je problem što se klinci pretvaraju u prave male svinje dok ih jedu i uopšte ne primijete da sok curi po njihovoj odjeći! Riješite to na jednostavan i genijalan način – isijecite lubenice na dugačke, široke štapiće i vaši mališani će se pretvoriti u mišiće koji pažljivo grickaju ovu osvježavajuću voćku.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije