DogađajiRadoznala Lola

Banjalučanke, prijavite se na besplatne časove samoodbrane!

Žene i djeca nastanjeni u Banjaluci mogu od ponedjeljka, 05. juna, pohađati besplatne časove samoodbrane u sportskom udurženju “Feniks”. U “Feniksu” kažu da je ovo četrta godina realizovanja akcije, a za sve polaznice i polaznike osmišljen je poseban program koji uključuje najčešće napade,…

Redakcija

Žene i djeca nastanjeni u Banjaluci mogu od ponedjeljka, 05. juna, pohađati besplatne časove samoodbrane u sportskom udurženju “Feniks”.

U “Feniksu” kažu da je ovo četrta godina realizovanja akcije, a za sve polaznice i polaznike osmišljen je poseban program koji uključuje najčešće napade, od povlačenja za kosu do napada oružjem. Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem maila [email protected]

“Za razliku od drugih programa samoodbrane za koje je potrebna snaga, brzina i koordinacija, tehnike koje će se raditi na ovom kursu su zasnovane na polugama, tajmingu i tehnici tako da ih svako bez obzira na godište ili atletske sposobnosti može iskoristiti protiv velikih protivnika”, navode oni.

Nakon kursa, polaznice i polaznici će polagati za promociju prvog stepena brazilske džiudžice, te dobiti sertifikat.

Ova akcija realizuje se u saradnji sa Skupštinom grada Banjaluka, Gender Centrom Vlade Republike Srpske, Komitetom za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske “SAMSIC”, Institutom za razvoj mladih i zajednice “Perpetuum mobile” i Omladinskim centrom “Zdravo da ste”.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije